Kategoriler
İlk defa ev alacak olanlar

Projeden Doğru Ev Almanın 10 Püf Noktası – 7. Teslimata kadar yapılması gerekenler!

İnce elediniz sık dokudunuz ve hiç görmediğiniz evi projeden aldınız. Teslimata daha 24 ay var, ne yapacaksınız bu kadar sürede???

İnanın göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Sonra hallederim dediğiniz işler bir anda önünüze yığılıveriyor.

Teslimata kadar olan sürede yapmanız gerekenler;

–          Teslimat ile ilgili masraflarınız var ise bununla ilgili bütçe planlamasını yapmalısınız

–          Kredi kullandıysanız kredi taksitlerini ve ilgili sigorta primlerini zamanında ödemeniz önemli

–          Yatırım için aldıysanız;

  • Teslimattan sonra satacak mısınız yoksa bir süre kiraya mı vereceksiniz?
  • Satacaksanız veya kiraya verecekseniz, bunu kendiniz mi yapacaksınız yoksa yapımcı firma size yardımcı olacak mı?
  • Kendiniz satıp / kiralayacaksanız, bir emlakçı aracılığı ile mi yapacaksınız yoksa sahibinden.com mu olacaksınız?
  • Tahmini kira getiriniz ne olacak? Evinizin kiraya verilmesini kolaylaştıracak veya hızlandıracak neler yapabilirsiniz? Evi mobilyalı / ankastre ürünleri hazır olarak mı kiraya vereceksiniz, yoksa boş mu daha kolay olur?

–          Oturmak için aldıysanız;

  • Evin planlarını daha alıcı bir gözle incelemeniz gerekiyor.
  • Mevcut mobilyalarınızı yeni evde kullanacaksanız, tefriş planı yaparak kullanıp kullanamayacağınız mobilyaları, ve yeni ihtiyaçlarınızı belirlemek gerekiyor. En çok gözardı edilen ama esasında çok daha pahalı olan perdeler genelde problem oluyor.
  • Eğer firma opsyon sunuyorsa evin içinde yapmak istediğiniz tadilatları teslimden önce yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Toplu konut projelerinde genelde firmalar kordinasyon ve zamanlama problemi yüzünden daireler için istenen ilave işleri ve tadilatları teslimat sonrasına bırakıyor.
  • Eğer mevcut oturduğunuz evde kiradaysanız, yeni evinizde yapacağınız tadilat veya ilave iş sürelerini de göz önüne alarak mevcut ev sahibinize çıkacağınız zamanı bildirmeniz gerekir.
  • Yeni evinizin bulunduğu semti tanımıyorsanız birkaç haftasonu burada vakit geçirmeniz evinize taşındığınız zaman acil ihtiyaçlarınızı daha kolay karşılamanızı sağlayacaktır. (En yakın tamirci, çilingir, bakkal, eczane, terzi vs…)

–          Teslimden önce gereken vekalet, fotoğraf, imza beyannamesi, vs… gibi evrakları yapıcı firmadan öğrenerek zamanında hazırlamanız süreci hızlandıracaktır.

–          Komşuluğa önem veriyorsanız, firmanın proje esnasında düzenlediği tanışma etkinlikleri yeni hayatınıza geçişinizi kolaylaştıracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.