Kategoriler
Soru Cevap

Yeliz Narlı Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Yeliz Narlı: Serdar Bey Merhaba;
Soma Turgutalp’de şu an inşaatı devam eden bir projede son 2 katı dubleks olarak kurgulanmış. (3 ve 4. katlar) Bu 180m2 dubleks daire için temelden peşin olarak 65bin TL bir tanıdık aracılığıyla fiyat aldık. İnşaat bittiğinde en kötü ihtimalle 90Bin’e satabileceğimiz söyleniyor. Bildiğimiz bir bölge değil, ama bize aracı olan kişi bölgeyi biliyor ve tavsiye ediyor.

Bizim kendi çapımızdaki araştırmamızdan çıkan + ve – notlar şöyle:

+ lar,
+Çandarlı limanı dolayısıyla yakın çevreler, Soma Bergama…gelişmesi bekleniyor.
+Bu ilgilendiğimiz daire sıfır oluşu itibariyle iyi.
+Büyük bir daire.
– Yönler,
-Bir cephesi ormana, bir cephesi mezarlığa bakıyor. aslında mezarlık artık yaşam alanının içinde kaldığı için orasının bir parçası durumunda gibi. sorun yaratmayabilir de..
– Dairenin bitmemiş oluşu. Bittiğinde bu fiyata alamayacağımızı biliyoruz:) Müteahhiti de araştırdık, sağlam diye duyumlar aldık..ama yine de “ya aksilik olursa?” diyoruz. böyle bir terslikte hakkımızı korumak için kat irtifaklı tapu yeterlidir değil mi?

Özetle burası 65-70bin’e alınıp, 1-2 yıl içinde 90-100bin’e satabileceğimiz bir yerse ilgilenmek istiyoruz. ama kararsız kaldık..
sizin görüşünüzü en kısa sürede alabilirsem çok memnun olurum
saygılar,
Yeliz Narlı

Serdar Dağıstan: Fiyat bedava. Normal inşaat maliyetlerinin altında olması soru işareti. 1-2 yıl içerisinde sattığınızda %35 vergi ödeyeceğinizi biliyorsunuz değil mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.