Kategoriler
Soru Cevap

Toprak Akın Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Toprak Akın: Kooperatif inşaatı 1993`te başlıyor. Ferdileşme yapılıyor.1996 inşaat projesi iptal ediliyor. Kooperatif başkanı imar affını bekliyoruz diyor.2007 Şubat`ta ruhsat yenilemesi yapılıyor. 2008`de vergi dairesi ve belediyeye bize yaptırılan ödemeler sonucunda yapı-kullanım belgemizi ve tapumuzu aldık. Bloklarımızın 1.girişinde bir sorun yok gibi görünüyor, fakat 2.girişte bulunan apartmanlarda, solda bulunan kapıcı dairelerine verilen 1numara, diğer dairelerde oturan kat maliklerinde isim değişikliğini yaratıyor (numarataj hatası). Banka kredili satışlarda tapuda sorun yaşanmasına neden oluyor. Yönlendirildiğimiz makam KAT İRTİFAKINI YENİLEMENİZ gerekir dedi. 1-Kat irtifakımız oluşmamış ise yapı kullanım belgesi ve kat mülkiyeti tapularımızı nasıl aldık?
2-Kat irtifakını yenilememiz gerekir mi? Cevap evet ise ; hangi belge ve işlemlerle? Eski yönetici, evrakların kendisi tarafından yasal süresinde saklanması kararı almış, bu yüzden site yönetimi bürosunda bu konuyla ilgili hiçbir evrak yok. Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Serdar Dağıstan: Kat irtifakınız var zaten. Yetkili kişi size kat irtifakını yenilemenizi söylemiş. Başka türlü bu numarataj problemi çözülemez. Ruhsat projelerini, numarataj belgesini ve tüm maliklerin muvaffakatnamesini alıp tapuya başvurmanız gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.