Kategoriler
İlk defa ev alacak olanlar İzmir Konut Projeleri

İzmir’de genç bekarlar için en iyi semtler!

Lafım genç bekarlara; bekar ruhlulara değil!!!

Bir şekilde ailenizden ayrı yaşamaya karar vermişsiniz veya izin almışsınız, nispeten sevdiğiniz bir iş sayesinde cebiniz biraz para görmüş, aile-eş-dost-kıskanan dayatmalarına cesurca karşı çıkıp evlilik olayını erteleyebilmişsiniz, bekarlık sultanlıktır prensibinin korkusuz savunucusu olarak İzmir’in keyfini çıkarmak istiyorsunuz. Peki nereleri sizi keser?

1.  Bostanlı, Mavişehir: İzmir’in geneline göre kiralar biraz yüksek olsa da, gençlere yönelik ucuz restoranların bolluğu, bekar kız ve erkek nüfusunun çokluğu bu bölgeleri listede ilk sıraya taşıyor. Toplu ulaşımın kolaylığı da bu bölgenin bütçe dostu olmasına yardımcı oluyor. Sahil ve civarındaki publarda ucuz bira avantajını da unutmamak lazım. Karşıyaka’nın başarılı basket takımı da meraklıları için ayrıca bir heyecan veriyor bölgeye.

2. Bornova: Üniversitelilerin çokluğu özellikle Küçük Park ve civarını 24 saat yaşayan çok ekonomik bir Alsancak haline getirmiş. Öğrenci bütçesine uygun ve çeşitli restoranlar, publar, ve evler Bornova’yı bekarlar için çekici yapıyor. Bostanlı ve Mavişehir’i üst sıraya koymamın sebebi, çalışan bekar arkadaş Bornova’nın 24 saat temposundan biraz yorulabilir diye.

3. Ekonomi Üniversitesi civarı: Çevredeki alışveriş merkezleri, deniz kenarına yakınlık gibi sebeplerin yanında, Ekonomi Üniversitesi’nde okuyan gelir düzeyi yüksek ailelerin kızları ve oğulları ile bu bölge hem bekarlar için daha cazip hale geldi, hem de küçük ev kiralayabilme olanağı sundu.

4. Alsancak: her ne kadar bu bölgeler içinde en pahalısı olsa da, gece hayatı zenginliği ile gece kuşu bekarların tercihi Alsancak olmaya devam ediyor. Otopark problemi, ulaşım zorluğu, kira yüksekliği vs… hepsi var Alsancak’ımızda ama Kıbrıs Şehitleri’nde veya Kordon’da 3 TL’ye bira içebilmek hepsini unutturuyor. Tiyatro, sinema, konser ve sergi gibi kültürel hareketlilik de Alsancak ve yakın çevresinde diğer 3 bölgeye göre biraz daha zengin.

“İzmir’de genç bekarlar için en iyi semtler!” için 6 yanıt

Serdar Bey ,
Çok doğru ve güzel tespitler . Klavyenize sağlık.
izninizle ben de kısa başlık ve gözlemlerimi aktarmak isterim ;
1.izmirdeki genç bekar oranı sürekli azalmaktadır. ( üniversite öğrencileri hariç ) çünkü profesyonel ve kurumsal ve iyi bir getiri arayan tüm genç profesyonellerin kariyerindeki ilk Türkiye durağı ya istanbul ya da yurtdışıdır; bu anlamda izmir ne yazık ki nitelikli ve eğitimli nüfusunu ihraç eden ve özellikle istanbul ve yurtdışındaki belli ülkeleri besleyen ve beyin göçünün en yüksek olduğu Türkiye şehridir.
2.Birinci başlığa uygun şikelide izmir gittikçe bir emekli şehri olmakta ve bu anlamda gittikçe italyanlaşmaktadır . ( birçok İtalyan şehrinde nüfusun büyük kısmı artık yaşlı nüfustur ). Ankara ve istanbulun huzur ve stressiz ve temiz deniz arayan yaşlı nüfusu emekliliği gelince izmir ve çevresine göç etmektedir/yerleşmektedir.
3. Izmirde İstanbul’daki gibi konutta stüdyo trendi gerçek anlamda oluşmamıştır ; stüdyo derken nişsiz ve yatak odası / salon birlikte ve m2 30-50 arası daire tipini kastediyorum.
4.soyak dahil hiçbir ulusal ve lokal markanın gerçek anlamda istanbul tipi stüdyo projesi yoktur; bundan sonra da zaten AKP ve Erdoğan Bayraktar yasakları/düznelmeleri ile kolay kolay olamaz sanırım
5. Demografik ve yaşam stili( life-style ) trendlerindeki değişiklikleri takip etmeyenler iyi birer emlak geliştiricisi, mobilyacı , iç mimar ve dizayncı olamaz ; bu anlamda izmir bu konularda büyük potansiyeli olmasına rağmen ne yazık ki istenen seviye de değildir.( aslında Milano,Barcelona ve Marsilya’dan sonra İzmir Akdenizin en önemli 4.şehri olabilir )
6. Izmirde http://www.studyo24.com tarzı butik bir proje en azından yukarıdaki yazınızda bahsettiğiniz semtlerden en az birinde neden denenmez/ veya denenmesi düşünülmez .;denense birçok kişi hem yatırım amaçlı alır hem de kısıtlı sayıdaki genç bekar ve üniversite öğrencisi en az 1-4 yıllık kiracısı veya direkt alıcısı olur diye düşünüyorum. ( ebeveyn sponsorluğunda )
7. Yukarıdakı Genç bekarlar ifadenize sanırım Izmir’in Türkiye ortalamasından 3-4 kat yüksek olan ve sürekli artan boşanma gerçeğini de eklemek gerek sanırım.
Bu arada bizim buralarda bira 1.5 tl ve bira ve alkol tüketimi çok fazla ; malum Türkiye’deki 3tl’lik biranın en azından yarısı dolaylı vergi ; aslında izmir yüksek bira tüketimi ile de devlet bütçesine büyük katkı yapıyor diyebiliriz sanırım 🙂
Bu yazınızın topiği aslında sosyolojik, ekonometri, istatistik, ekonomik, mimarlık, yaşam koçluğu,dizayn ve iç mimari, bankacılık vb birçok uzmanın yorum yapabileceği bir başlık .

Bir emlak ve finans profesyoneli olarak sizler gibi ABD’de eğitim alıp Izmirde girişimci olmuş eğitimli ve ufku açık insanların olmasının Izmir için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum . ( genelde sizin gibi girişimci ve profesyonel İzmirliler çok büyük oranda ya Istanbulda ya da yurtdışında .)

Svgler ve syglar

Yorumlarınızın hepsi dogru.
Bir ekleme yapacagım, Bornova’daki MyVia projeleri Studyo 24’e benzer planlar sunuyor ama lokasyon sebebiyle Studyo 24 fiyatları kadar uygun olamıyor. Studyo 24 fiyatlarına benzer projeler İzmir’de ancak Koyundere veya Ayrancilar gibi sehir ceperinde kalan bölgelerde yapılabilir ama İzmir’li genc de oralara gitmez, haklı olarak.
Studyo 24 gerek tasarim gerekse de iletişim stratejisi olarak İstanbul’da en beğendiğim projelerden.

Myvia projesi güzel bir proje ancak konut ruhsatı/tapusu yok sanırım ; aslında Ikea,Forum Bornova ,Ege Üniversitesi ve hastanesi ve Bahçeşehir Koleji’ne bu kadar yakın bır projenin daha hızlı satış performansı yaratması gerekirdi ancak sanırım ticari tapu/ruhsat alıcılarda soru işareti yaratıyor.

Ticari imarli bir arsa, dolayısıyla yapılanlar konut tanimli değil ama konut olarak kullanılacak sekilde tasarlanmış. İsteyen ofis de açabilir haliyle. Fiyatların yuksek olmasının bir sebebi de ticari olması sebebiyle %18 KDV olması. Satışlardan memnunlar diye duyuyorum.

Burada neler olmuş böylee?!?! İş emlak konsepti dışına çıkmaya başladı, sosyal emlak kavramının kökleri burada atılmış 🙂 “Ekonomi Üniversitesi civarı” nedir hocam? Direkt nokta atışı.

Listeyi kendime göre sıralayayım.
0 – Ailenizin oturduğu semte en uzak olanı en iyisidir.
1- Alsancak. Efenim zemin suymuş, binalar eskiymiş, gürültüymüş önemli değil. Kıbrıs Şehitleri’nde bir çatı katı. O kadar ucuz birayı içen kızlar akşam eve nasıl gidecek? Gitmeyecekler, evim hemen şurada.
2- Bornova. Üniversitelerin en büyüğü. Şimdi güzel kız oranı belki daha düşüktür ama örneklem büyüdükçe nominal olarak güzel kız sayısı artacaktır.
3- Karşıyaka ve Mavişehir’i önermem.

Bir de, 50 cc biranın en ucuzu markette bakkalda 3,50 lira iken alsancak ta 3 liraya içiliyorsa onun bira olma olasılığı düşük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.