Kategoriler
Soru Cevap

neslihan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

neslihan: avukat yapabilecek bir şeyi olmadıını söylüyor.binanın tamamına ait bir oturma ruhsatı olması gerekiyormuş.yani şu an her dairenin ayrı ayrı oturma izni var.belediye inşaatta kalitesiz malzeme kullanıldığını söylüyor.şayet yıkım kararı gerçeklşirse bizim bir hakkımız olmuyor mu serdar bey.yani elimzseki tapunun bir önemi yok mu?

Serdar Dağıstan: Olmaz böyle saçma şey. Binanın yarısı sağlam yarısı çürük mu yani??? Kazanılmış bir hakkınız var, hem muteahhiti hem de belediyeyi mahkemeye verebilirsiniz. Düzgün bir avukat bulmanız lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kategoriler
Soru Cevap

neslihan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

neslihan: merhaba.benim bi sorum olcak 3 yıl önce inşaatı henüz tamamlanmamış bir binadan banka kredisiyle daire satın aldık.tapuda kat irtifaklı yazıyor.bina tamamlandıktan sonra müteahhit yapı kullanım belgesini teslim etti bize ancak biz tapuyu kat mülkiyetli tapuya çevirmedik.şimdi belediye o bina hakkında yıkım kararı olduğunu söylüyor.elimizde tapu ve yapı kullanım belgesi olduğu halde yıkım yapabilirler mi ve kat irtifaklı tapuda yapı kullanım izni varsa bu binaya oturma izni verilmiş demek değil midir?nasıl yıkabiliyorlar.eğer yıkılırsa binada oturanlara tanınacak bir hak var mıdır?şimdiden teşekkürler

Serdar Dağıstan: Yapı kullanım izni, oturma iznidir. Yıkım kararı ne sebeple verilmiş onu öğrenin ve hemen bir avukat ile iletişime geçin. İmara aykırı bir imalat olsa yapı kullanım iznini de alamazdınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.