Kategoriler
İzmir Konut Projeleri

İzmir Buca OYAK Konut Projesi Değerlendirmem

Son 1 aydır Oyak’ın yeni Buca projesi hakkında çokça soru gelmeye başladı. Özellikle yeni Palmiye Park Sole projesi ile ilgilenen çok asker müşterim olduğu için onlara da yardımcı olması amacıyla hem projeyi hem de projenin bulunduğu konumu inceledim. Palmiye Park Sole projesi ve Oyak Buca projesini detaylı olarak karşılaştırdım ama bu raporu dileyenlere özel olarak email yolu ile gönderiyorum. 

Buca Oyak projesinden oturmak için ev alınır mı, iyi bir yatırım olur mu, evlerin planları nasıl, Oyak projesinin fiyatları hakkındaki düşüncelerim nedir gibi sorulara yanıtlarım şöyle;

– Buca Oyak Konut projesinde ilk etapta toplam 272 konut bulunmakta. Projenin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

– Projenin ulaşımı Buca’nın genel karşmaşasına göre çok daha kolay. Özellikle çevre yolundan ulaşım hem hızlı hem de 1-2 ışıkla atlatılabiliyor.

– Projenin TOKİ konutlarına bu kadar yakın olması fiyatların prim yapması için dezavantaj.

– Proje yüksekte bulunması sebebiyle ve daha önce İzmir’de hiç görmediğim bir şekilde harika bir manzaraya sahip. Yüksek noktalardan hem Karşıyaka tarafını hem de Balçova tarafını görebiliyorsunuz. Bu rakım kış aylarında dezavantaj olabilir.

– Proje dahilindeki sosyal donatıları genel olarak beğendim.Otoparkların binaların arka taraflarına alınıp, site ortasının yeşil ve sosyal alan olarak bırakılmış olması gayet güzel olmuş.

– Daire planlarını beğendim. Tüm planlar kullanışlı, kayıp alan yok. Mutfaklarda balkon olmamasını eleştirenleri anlıyorum ama çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.

– Ödeme planını beğendim ama fiyatlar bence bu bölge için çok yüksek. Oyak projeleri genelde ev sahibi kalitesi ile ön plana çıkar ve bu sayede çok değerlenir ama sanki bu projede Oyak bu primi baştan topluyor gibi. Fiyatların bu konuma göre en az %20 daha düşük olmasını beklerdim.

– Fiyatların bu seviyesinden dolayı yatırım amaçlı alacakların pek mutlu olacağını düşünmüyorum. Hiçbir zaman Körfez mahallesindeki Oyak projesi kadar değerleneceğini düşünmüyorum.

– Emekliliğini İzmir’de geçirmek isteyen OYAK mensupları için kendi hayat tarzlarına yakın kişiler ile beraber yaşama olanağı sunulacağı ve Gümüldür, Foça ve Çeşme gibi yazlık bölgelere çevreyolu ile ulaşımın kolay olacağı sebebiyle oturmak için almalarını 3’e 5’e bakmadıkları sürece öneriyorum.

– Alıyım, Buca Tınaztepe kampüsündeki öğrencilere kiraya veririm diye düşünenlerin bu hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini söyleyebilirim. TOKİ kampüsün hemen giriş kapısının karşısında yüzlerce 1+1 daire yapıyor.

 

“İzmir Buca OYAK Konut Projesi Değerlendirmem” için 4 yanıt

Halen ev kredisi kullanmamış emekli OYAK üyesi olarak girmeye düşünüyordum; fiyat ve kredi faizlerini inceleyince üstelik İzmir’in en primsiz bölgesinde olması gibi olunsuz etkenleri de düşününce yıllarca aidat ödediğimiz OYAk sanki bizleri değilde ticareti ve kar yapmayı ilk planda tutuyor gibime geliyor ve vaz caydım. Bu fiyat ve şartlarda her yerde ev çok.

Her yerde ev çok olabilir ama Oyak projelerinde bulacağınız ev sahibi ve malik kalitesini de zor bulursunuz. Hersey prim değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.