Kategoriler
Soru Cevap

neslihan gürcan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

neslihan gürcan: mrb biz konyada belediye öncülüğünde kurulmuş olan seyirtepe kooparatifinden bir daire almak istiyoruz fakat dairenin durumu şöyle: arsa sahipleri toplanıp Seyrantepe kooparatifinin kurmuş ve arsaları karşılığında seyirtepe kooparatifi inşaatı sürdürüyor.3 etap var şu an 1. ve 2. etapta 9-10 blok bitmiş bunun 5-6 bloğu dolu oturuluyor. bizim beğendiğimiz daire 1. etapta arsa sahiplerinden birisine ait fakat sorduğumuzda henüz daha kat irtifak tapusunun dahi olmadığını ayrıca yapımcı kooparatifle görüştüğümüzde de 1. etap bittikten sonra kat irtifakları kurularak irtifak tapularının çıkarılacağını şu an binalarda oturanların pahalı olduğu için bu işlemi yapmaktan kaçındıkları belirtildi. dolayısıyla bizim almayı düşündüğümüz ev katıldığı kura sonucunda arsa sahiplerinden biri olan bu satıcıya çıkmış fakat hala kooparatifin üzerinde görünüyor. daireyi alacak olursak eğer kooparatifte bir devir sözleşmesi imzalanıp kayıt defterine işlenicek dendi. şimdi:
ilk olarak kat irtifak tapusu olmadığı için ve imzalan sözleşmeyle arsa sahibinin yerine biz geçerek kooparatifede üye olacağımız için endişeliyiz, ilerde borç kalırmı kooparatifden diye?
henüz iskan vs varmı eğer yoksa ilerde alınabilecek mi nası araştırıp neye güvenmeliyiz?şaşkınız..
biraz birikmişimiz var parayı peşin ödiycez, arsa sahibi hala 4000tl kat farkını ödemeye devam ediyormuş, aldığımız tarihten önceki herhangi bir borcu varsa satıcıya aittir diye bir yazı alsak bizi geçmişe dönük çıkacak borçlardan kurtarırmı?
birde en önemlisi diyelimki evi aldık sözleşmeyi imzalayıp arsa sahibinin haklarını devraldık ee dolayısıyla kooparatifede üye olduk, 1. etap bitip de kat irtifak tapuları alınınca üyeliğimizde son bulur mu yoksa bütün inşaat bitene kadar üye kalır ve kooparatif fes olucağında çıkacak borçlara ister istemez ortak olur muyuz?
sitenizi tesadüfen buldum bu sorulara cevap ararken, yazılarınızı okudum ama kendi durumuma açıklık getiremedim o yüzden biraz uzun yazdım arsa sahibiyle pazarlık aşamasındayız ama içim hiç rahat değil cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Serdar Dağıstan: Tüm endişelerinizde haklısınız. Sorduğunuz her soru için yaşanmış kötü deneyimleri bu sayfadaki yorum ve sorularda okuyabilirsiniz. Bence uzak durun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.