Kategoriler
Soru Cevap

Ayten Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Ayten: Merhaba Serdar bey

Soyak optimus projesinden yatırım için 2 adet 1+1 daire almıştım.teslim tarihi bu yılın sonuda fakat adrese gelen yazı işe teknik nedenlerle dolayı Haziran ayında teslim edeceklerini belirtiyorlar da
Daireyi 145.000 tl ye aldım 200.000 tl veren alıcı var acaba daireyi elimden çıkartayım mı? Mavişehirde 1+1 daire çok fazla sayıda oldu kurumsal emlakçılara sorduğumda mavişehir çok değerli bir bölge 100 tl aşağıdan verin mutlaka kiracı bulunur diyorlar bende bu kadar çok dairenın nsıl kiraya verilir nasıl kiracı bulunur diye kaygı içersindeyim.sizce ne yapmalıyım.?

Serdar Dağıstan: Eğer 2 sene once aldıysanız güzel prim yapmış. Bence korkularınız geçerli. Başka projeye geçebiliyorsanız zamanı gelmiş.

“Ayten Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 4 yanıt

Merhaba Serdar bey

Ilk düşüncem, bayraklı folkart

Folkart I’n yaptığı ofisleri araştırdım Benım bıraz bütçemi aştı açıkcası ödeme planlarında teslımden sonra vs kolaylık sağlıyorlar . O kadar büyük bır yatırım benı korkutuyor. Bayraklıda tamamlanmış olan bayraklı tower da gittiğimde satışlar bıtmıs fakat ınanılmaz derecede satılık ve kiralık var. Oradaki kurumsal emlak danışmanlara sorduğumda daha bayraklıda ofis konsepti daha oturmadığı ayrıca kiralar çok yüksek olduğu ıcın pek kıralayan olamdığını fakat ilersi için (5 seneye kadar) İstanbul Levent gibi olacağı görüşündeler. Sonuçta izmirde folkart bır marka ayrıca tek iki kulemiz. Aldığımızda sanırım 2 seneye kadar anca oturtur diye düşünmüyorum . Folkartta residence önerirmisiniz. 400.000 tl civarı getirisi 2500 tl min. Sizce nasıl bır yatırım olur. Alsancakta bıle residence çok sayıda kiralık ve satılıövar ızmır için residence yatırım doğru olurmu.

2. Düşüncem ise

Ksk nergiz çarşıda 90 m2 285 tl ye 2000 tl kiracılı iş yeri (10 yıl sözleşmeli ) siz olasanız ne yaparsanız ?

5 sene içerisinde Levent gibi olacak olsa kimse malını satmaz. Ama uzun vadede illaki değerlenecek. 1. seçeneğiniz 2.’den uzun vadede daha kazançlı olacaktır. Ofis tercih etmeniz daha garantili olabilir.

400,000 tl ye iş yerimi öneririzsiniz yoksa ıkı tane bostanlı civarı dairemi almalıyım dairenin gelir vergisi bakımı vs iş yeri ise dört duvar tamiratı daha az stopajı kiracıya ait. Yada diğer düşüncem folkart ofis yada residence ? Sizce?

Folkart’tan ise ofisi tercih etmenizi öneririm. Satış Muduru Elzem Hanım’a da danışın, o da sizi en doğru sekilde yönlendirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.