Kategoriler
Soru Cevap

Rau Mahmudov Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Rau Mahmudov: Serdar Bey merhaba. Örnekköy Karşıyaka ‘da Samanyolu Inşaat’tan 2+1 daire beğendik, müteahit Arsa payılı Tapu verebileceğini ve 7-10 gün için Oturma Raporu alabileceğini söylüyor.
** Oturma raporu Arsa Tapulu daire için alınabiliyor mu ?
** Arsa tapu ile Konut Kredisi alınabiliyor muyum ?
** ve Arsa Tapu kullanmasında başka herhangi bir sorun / tehlike var mı ?

cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Serdar Dağıstan: Oturma raporu almak için arsa paylı tapu gereklidir. Eğer konutun %80\’i tamamlanmış ise arsa paylı tapu ile de konut kredisi kullanabilirsiniz. Bizimki gibi projelerde proje sahibinin garantörlüğü ile temel aşamasında dahi konut kredisi kullanabilirsiniz. Oturma raporu alınması en önemli konudur. Oturma raporunu niye almamışlar, sizi mi beklemişler? Yoksa inşaat devam mı ediyor?

“Rau Mahmudov Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 3 yanıt

SERDAR BEY MERHABA BİR KONUDA FİKRİNİZİ ALMAK İSTİYORUM.
AMASYA SULUOVA İLCESİNDE 2009 YILINDA 30 YILLIK EVİMİZİN YANINA BİR BİR BİNA YAPTIRDIK. İNŞAAT RUHSATI PROJELER HERSEYİ TAMAM. FAKAT SOKAKTAN 2001-2002 YILLARI ARASINDA İMAR GEÇTİ VE 30 YILLIK EVİN 2 ODASI YOLA GELİYOR VE BUNA GÖRE TAPUYU DEĞİŞTİRDİK. LAKİN İMAR PLANI HAYATA GEÇİRİLMEDİ YOL AÇILMADI BEKLEMEDE DURUYOR.
YENİ YAPTIRDIGIMIZ BİNA İÇİN OTURUM RUHSATI ALMAK İÇİN BELEDİYEYE GİTTİĞİMİZDE ESKİ EVİN YARISININ İMAR PLANI İLE YOLDA GÖZÜKTÜĞÜ VE YOLA GELEN KISMI YIKMADAN OTURUM RUHSATI VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER BU KONUDA DA BAYAGI UGRAŞTIK. İNŞAAT RUHSATI ALINIRKEN HERHANGİ BİRŞEY DE SÖYLENMEDİ.
İNŞAAT RUHSATI VE HARİTA ÇİZİMLERİ Nİ İSTERSENİZ BİR MAİL ATABİLİRİM.
BU KONUDA NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM SİZCE. MAHKEMEYE GÖTÜRSEM SONUÇ ALINABİLİR Mİ ?? BİR YOL GÖSTERİRSENİZ ÇOK MİNNETTAR OLURUM.

ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLERr.

Yeni ev için oturma ruhsatı almanız niye eski eve bağlı anlamadım??

bizde anlamış değiliz. bu konuyu mahkemeye taşımayı düşünüyorum. sonuç alabilirmiyim. yada belediye başka yaptırım yapmaya kalkarmı ?? belediyede ki görevlinin ısrar ettiği konu eski evin yarısı yolda gözüktüğü. belediye arazisini işkal ettiğini söylüyor. ama sadece harita üstünde imar planı var fiiliyata geçmedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.