Kategoriler
İzmir Konut Projeleri

İzmir Konut Projeleri – Narova Değerlendirmem!

Narova Konut Projesi 2+1 Daire
Narova - 2+1 Daire

Çimentaş grubuna ait Yapıtek firması tarafından geçen hafta ilk etabının lansmanı yapılan Narova projesinin fiyat listesini geçen hafta paylaşmıştım. Şimdi de projeyi değerlendiriyorum;

Narova konut projesi değerlendirmemin özeti için buraya tıklayabilirsiniz. Detaylar için okumaya devam ediniz.

– Konum: Narova projesi Bornova’nın en hızlı değerlenen bölgesi Yeşilova’da Işıkkent Kolejinin dibinde ve etrafında, çevre yolu çıkışına bir kaç yüz metre yakınlıkta olması sebebiyle konum olarak başarılı. Arsalar dümdüz. Henüz etrafında matah bir muhit yok ama gelişiyor. Bizim geçen sene başladığımız Palmiye Park Renova ve Kavuklar grubunun bir süre önce başladığı Point Bornova projelerinin tamamlanması ile bölge daha da hızlı gelişecek.

– Fiyat-Kalite dengesi: Narova’da fiyatlar brüt m2 üzerinden normal gibi gözükse de, dairelerin net m2’lerinin neredeyse %20’sinin balkonlardan oluşması sebebiyle, proje ne kadar kaliteli olursa olsun, kullanım alanı açısında projeyi %25 pahalı buldum. Narova’nın brüt m2 üzerinden fiyatları 2000 – 2500 TL/m2 aralığında iken, balkonsuz net m2’ler üzerinden 3600 TL/m2 seviyesinde olması, dairelerin balkon ağırlıklı tasarımını ortaya koyuyor.

– Mimari Konsept: Narova’nın nispeten az katlı oluşu, sosyal mekan zenginliği ve MyVia projelerine çok benzeyen yatay çizgili modern görünümlü dış cepheleri ile proje gayet yakışıklı.

– Daire Planları: Narova kat planlarından sadece bir daire planını beğendim. Dairelerin iç duvarlarının açılı geliyor olması daire planlarında genel bir kaos havası yaratıyor. Daire planlarını bir bir inceledim;

Planları büyütmek için üzerine tıklayınız

1+1 Daire

– Daire girişinin direk mutfağa olması fazla Amerikanvari

– Duvarların açılı olması sebebiyle, odanın bir tarafı diğer tarafından 20 cm daha dar. Dekorasyonu zorlayacaktır.

– Mutfak tezgahları garip duruyor ve buzdolabı salonun içinde kalmış

Narova Konut Projesi 1+1 Daire
Narova - 1+1 Daire

 

2+1 Daire tip 1

– 1+1 daire için yaptığım aynı yorumlar geçerli. Eve mutfaktan giriliyor, buzdolabı salonun içinde, salon balkona doğru 50cm daralıyor.

– Ebeveyn odasında balkona yakın tarafta genişlik 232cm’e kadar düşmüş. Başlığı ile beraber bir yatak koyduğunuzda normal bir insan duvar ile yatak arasından geçebilmesi için 20cm kalıyor.

Narova Konut Projesi 2+1 Daire
Narova - 2+1 Daire

 

2+1 Daire tip 2

– Nispeten en düzgün daire. Eve mutfaktan girilmesi haricinde duvarların açılı gelmesi bu dairede çok göze batmıyor.

– Ana banyoda tuvalet ve lavabo yer değişse daha kullanışlı olacak gibi

Narova Konut Projesi 2+1 Daire
Narova - 2+1 Tip 2

 

3+1 Daire

– Mutfakta yemek yapıp salonda masaya götürmek işkence olacak

– Salon iki taraftan da balkona baktığı için salon tefrişi bir zor

– Evin %20 küsuru balkon

Narova Konut Projesi 3+1 Daire
Narova - 3+1 Daire

 

– Değerlenme Potansiyeli: Narova’nın ilk etabı 100 küsur, tamamı 1100 konttan oluşacağı için firma diğer etaplarda kat planlarını da daha uygun hale getirerek tüm projenin değerini yükseltecektir. Bölgede çok fazla arsa kalmadığı için zaten fiyatlar son 3 senedir sürekli artmakta ve daha yolu da var.

– Müşteri Hizmetleri: Firmanın daha önce tamamladığı konut projesi olup olmadığını bilmediğim için müşteri hizmetleri konusunda yorum yapamıyorum.

– Müşteri Profili: Projeleri değerli yapan konumları ve içinde yaşayanlardır. Fiyat listesinin Soyak fiyat listelerine benzemesinden anladığım kadarıyla Narova’nın pazarlamasını eski Soyak’lılar yapıyor olmalı. Ellerindeki eski Soyak kaliteli müşteri datasını kullanarak bu bölgeye değer katacak müşterileri çekmeye çalışacaklardır.

– Sosyal İmkanlar: Narova sosyal alan olarak çok zengin ayrıca hemen dibinde harika tesisleri olan başarılı bir Işıkkent Koleji var.

– Ödeme Alternatifleri: Henüz Narova’da ilginç bir ödeme alternatifi görmedim.

– Yapımcı Firma: Projeyi yapan firmanın sahibinin Çimentaş gibi bir dev olması projeyi çok güvenli yapmak için yeterli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.