Kategoriler
Emlak Kulisi

Mehmet Ali Okutan Emlak Kulisi üzerinde sormuş

Mehmet Ali Okutan: Sayın Dağıstanlı;

1. Torbalı ilçesi Saipler köyünde, tapuda tarla – zeytinlik görünen 8250 metrekare tarlayı Kasım 2012 ayında 140.000 TL’ ye satın aldım.

2. Tarla mevki olarak Torbalı’ dan Kemalpaşa istikametine giderken, Çapak köyü yol ayrımının ilerisinde bulunan HAZ MERMER fabrikasına yaklaşık 4 km mesafededir. Bölünmüş yola cephesi 65 metredir. Bölünmüş yolun solunda kalmaktadır.

3. Benim sizden öğrenmek isteğim husus, ben burayı satıp Gaziemir’ den ev almak istiyorum. Tarlanın satılabilecek fiyatı ne kadardır. 3 – 5 yıl içerisinde tahmini ne kadar pirim yapar ? Tarlayı satıp ev almak mantıklı mı ?

4. Bu bölgeden Çandarlı Limanı ve Kemalpaşa’ da kurulan Lojistik köye gidecek olan tren hattı projesinden bilginiz var mı? bu konularda bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum.

Cevabınıza şimdiden teşekkür ediyorum.


Serdar Dağıstan : Mehmet bey, eğer tarlanız 1.5 senede enflasyon üzerinde bir prim yaptıysa satın, yoksa bekleyin. Lojistik köy projesinden haberim var ama zamanlamasını bilmiyoruz. Henüz kamulaştırmalar yapılıyor. Daha çok yolu var. 3-5 sene gibi kısa bir süre içerisinde Gaziemir daha çok prim yapacaktır ama daha uzun vadede tarla daha kazançlı olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.