Kategoriler
Soru Cevap

engin Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

engin : Serdar Bey Merhaba,
Point Bornoca lokasyonda yatirimlik daire bakiyorum altta konularda bana yardimci olursaniz sevinirim.
Proje agustos teslim ve point bornovaya cok yakin (aslinda dibi), point de 2+1 dailerin en dusugu 270 bin TL satiliyorken bu projede fiyatlar 215 bin TL. 3+1 daire fiyatlarida pointte min 310 bin TL bu projede 265 bin TL.
Projede 2+1 daireler 85 m2, 3+1 daireler 125 m2

1) Sizce yatirimlik burda 2+1 projenin getirisi daha cok olacaktir, yoksa 3+1 daireninmi ? Bu iki daire arasinda kaldim.
2) Burdaki daire fiyatlari point bornova getirisinden artacakmidir ? Alttaki soru cevaplarinin bir oncekinde point bornova ve cevresi icin bir miktar prim yapacağını düşünmusunuz ama en son soruda bolge icin yine yatirimlik için Çimentaş’ın Narova, MyVia’nın projeleri, bizim Palmiye Park Renova projelerine bakabilirsiniz. diye tekrardan burayi onermisniz, burda acikcasi kafam karisti. Sizinde projeniz oldugu bolgenin gelecegini nasil goruyorsunuz.
3) Ayni sizin projenizdeki gibi bu projenin site halinde olmamasi ilersi icin satim halinde alicilar icin acaba dusuncesi dogurabilirmi ?
4) Point onundeki bolgenin, Altindag ve Camdibinin kentsel donusumde olmasi arz fazlasi konut yaratarak bu bolgedeki getiri oranlarini dusurebilirmi?
5) Mevduat faizlerinde dusus ile birlikte konut kredi faizlerinde dusus baslayacakmidir , ongorunuz nedir ?
6) Sizin her zaman dediginiz gibi faizler duserse fiyatlarda artacaktir gercegi, tekrardan hareketlenen piyasada onumuzdeki donemler icin gecerlimidir.

simdiden cevaplariniz icin cok tesekkurler.

Serdar Dağıstan: Engin bey sorularınız çok dağınık gelmiş, hiçbir şey anlamadım. Bölge değerli ve daha da çok değerlenecek. Point Bornova zaten yüksek fiyattan satıldığı için bu aşamadan sonra çok çok fazla bir prim yapacağını düşünmüyorum ama yine de bir miktar prim yapacaktır. Narova için de benzer düşüncelerim var. Bu bölge merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı sebebiyle daha uzun seneler değerlenmeye devam edecek merak etmeyin. Seçimlerin bitmesiyle beraber ortam yine hareketlendi. Faizler zaten çok da anormal seviyelerde olmadığı için müşteriler inandıkları projelere girmekte gecikmiyorlar. Faizler 1 sene önceki oranlara ne zaman gelir bilmiyoruz ama gelirse de yeniden yapılandırma gibi harika bir şans olduğu için önemli olan doğru projeye doğru fiyatta girmek oluyor. Bölgedeki projelerin hepsinin kira getirisi 3 aşağı 5 yukarı benzer olacaktır, çünkü kiralayacak müşteri aynı. Burada önemli olan hangi proje kiralamaya nasıl yardımcı oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.