Kategoriler
Soru Cevap

ayşe koca Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

ayşe koca: iyi günler,
Öncelikle burdan tüm annelerimizi anneler gününü kutlarım.
Yeni Lansmanı yapılan Novus Ventus projesi ile ilgileniyorum, bireysel yatırımcıyım.
A) Tapuda ticari gözüken ofis 88 brüt + %18 KDV toplamda şuanki fiyat 450.bin,
B) Tapuda mesken olarak gözüken ofis 90 brüt + % 1 KDV toplamdaki şuan fiyat 410.bin,
KDVleri saymazsak ticari tapulu ofisin fiyatı mesken tapuluya göre daha ucuz ama ben bu KDV yi gösterebileğim bir şirketim olmadığından sadece ödeyeceğim fiyatı düşünürsek mesken olan daha mantıklı geliyor. Satışta alınacak mufakatname ile tüm ofislerin ticari olarak kullanılacağı sözü alınıyor. Bu durumda
1) Sizce Satışta ofisin tapusunun mesken yada ticari gözükmesinin bir önemi olurmu ? Ticari olarak kullanılacağını düşünürsek.
2) Satmadım kiraya verdiğim diyelim, Tapusu mesken olarak gözüken ofisin Gelir vergisi ödemesini nasıl olacak, Ofis sahibi normal konutlarda ödediğimiz gibi kiradan gelir vergisimi öder yoksa, ticari olarak kullanılan meskenin kiracısı stopaj vergisimi öder, mal sahibinin 0 vergisi olur.
Uzman görüşleriniz için şimdidem cok teşekkür ederim.

Serdar Dağıstan: Muvafakatname konutu konut olarak kullanmak isteyen kişiyi engelleyemez. Ama sizin için problem olmaz. Bir gün tüm binadaki konut sahipleri birleşip, kardeşim biz burada konut istiyoruz ofis istemiyoruz derlerse o zaman problem olabilir ama çok düşük olasılık. KDV’yi kullanamayacağınız için ödemenin bir anlamı yok. 2) Kullanım ticari olursa kiracı stopaj ödeyecektir (mal sahibinin adına kiracı yatıracak)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.