Kategoriler
Soru Cevap

Özlem Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Özlem: Merhaba Serdar Bey,
Samimi yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Size danışmak istediğim konu artık yaş itibari ile çalışmadıkları için sağlam bir ek gelir olarak birikimlerini emlağa çevirmek istiyorlar…Kim bilir belki ileride kendi evimizin olduğu Aydın’dan ayrılıp, torunlarını görmek için aldıkları daireye de yerleşmeyi düşünebilirler:)
Birikimimiz yaklaşık 440.000 TL…uzun vadede ayda min. 2000-3000 TL aylık kira getirisi getirecek (ayrıca yatırımın kendisininde iyi değer artışı göstereceği ve imar açısından risk arz etmeyen bir yerde olması şartıyla) şekilde nasıl emlağa çevirebiliriz?
Öncelikle bir daire ve devamında bir dükkan yada yazlık yada ikinci bir kiralık daire gibi mi düşünmeliyiz? yada 3 ayrı daire mi olmalı? yada tek bir daire, bir dükkan mı? İzmir’in hangi bölgeleri uygun? Sanayi bölgelerindeki dükkanlar için ne dersiniz? Biz Bornova ve Karşıyaka’da yaşıyoruz mesela…Kafamız çok karışık gördüğünüz üzere…Doğru bir karar almak istiyoruz.
Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?Nereden ne alırdınız bu parayla?
Cevabınız için çok teşekkürler

Serdar Dağıstan: Özlem hanım, banka faizlerinin matah birşey getirmediği bir dönemde herkesin derdine değinmişsiniz. Çoğumuzun hayali emeklilik dönemini rahat geçirebileceğimiz düzeyde kira getirisi. Daire ve dükkan kombinasyonu iyi olabilir ama küçük dükkanlara uzun süreli ve sağlam kiracı bulabilmek problem olabiliyor. İkisinin de birbirine göre avantaj ve dezavantajları var. Dükkanda kiracının dekorasyonu ile ilgilenmiyorsunuz ama konutta kiracınız çıktığı an evi en azından temizletmek için boya vs… gerekebiliyor. Dükkan kiracısının kira ödeyebilmesi yaptığı iş ile ilgili, ama konutta kiracı adayınız daha fazla. Üniversite öğrencilerine kiraya verebileceğiniz bölgelerde küçük dairelere bakabilirsiniz. Dükkan düşündüğünüz gibi küçük ofis de düşünebilirsiniz. Bornova, Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli doğru bölgeler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.