Kategoriler
Soru Cevap

Tarkan Aykan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Tarkan Aykan: Serdar bey yine ben 🙂
bu aralar hummalı bir araştırma içindeyim yatırım için 🙂
Enteresan bir husus dikkatimi çekti sizin fikrinizi alırsam çok sevienceğim.
Sahibinden.com’a girdim genel bir arama yaptım. Sadece Buca’da sadece 1+1 satılık daire aradım bugün itibariyle 2.280 adet 1+1 satılık var Buca ilçesinde. Sonra tüm izmir’de arama yaptım (il dışı ilçeler dahil) toplam 3.900 tane satılık 1+1 var. yani sadece Buca tüm İzmir’in % 59 oranında 1+1 stoğunu taşıyor. diğer bir deyişle şu anda 2.280 kişi 1+1 satmaya çalışıyor Buca’da. Ama aynı rakam Bornova’da sadece 183 adet. Aynı durum kiralıklar içinde geçerli İzmir genelinin tamamında 2.186 adet 1+1 kiralık daire varken bunun 1.404 adeti yine Buca’da yani kiralıktaki oran ise % 65’e çıkıyor. Bornova’da kiralık 1+1 184 adet sadece.
her ikiside üniversite bölgesi iken Buca’daki bu durum artık tehlike arz etmiyor mu sizcede? Şu anda Üniversitelerin açılma zamanı bu durumda harıl harıl kiralamaların, satılmaların olması lazım iken durum hiçte böyle görünmüyor Buca’da. ve Buca’da hala 1+1 yapımları hızla devam ediyor.
Bu durumda Buca’da artık 1+1 yatırımı yapmak sizce mantıklımıdır ki? Ve sizcede bu bir balon değilmidir? Buca bölgesi dikkatimi çeken bir bölge iken birden bire tereddütlerim oluştu bu bögle için açıkçası. Kaldı ki Buca’da birde Toki 1000 kişilik yurt inşaatını bitirmek üzere iken.

Serdar Dağıstan: Daha once buca ile ilgili bu soruyu soran herkesi TOKİ konusunda uyardim. Bildigim kadariyla Buca’daki kampuslerde bildigim kadariyla 35.000 civarinda ogrenci var. Ogrenciler icin konut ihtiyaci var ama ne kadar ve kac para olmasi gerek emin degilim. TOKİ bu dengeleri de baya bozdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.