Kategoriler
Soru Cevap

zirve gümüşçağlayan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

zirve gümüşçağlayan: Merhaba

Mavişehir modern4 projesi fiyat listesi açıklanmış. 1+1 evlere 298.000 TL isteniyor. Hemen biraz yanındaki park yaşamda bitmiş 1300 tl kiralanan daireler şuanda 320.000 TL. Mavişehir modern 4 projesine katılma düşüncem vardı fakat fiyatları ben çok yüksek buldum. Mavişehir modern4 teslimde 350.000 olur ise park yaşamda 1+1 380.000 olmaz mı? Sonuçta proje olarak park yaşam daha donanımlı ve m2 bakımından daha avantajlı gibi. Bu proje park yaşama prim yaptırıcak sanırım? Birde ortada bir gerçek var ki mavişehir modern4 de 18 ay boyunca kira gelmeyecek olması. Ev alınacaksa bile park yaşamdan almak daha mantıklı sanırım. Çünkü ikiside aynı primi yapabilir gözüyle bakıyorum ben. Sizinde görüşlerinizi alabilir miyim?

Serdar Dağıstan: Mavisehir Modern’in fiyatlarina dahil olan ve cogu insanin gozardi ettigi ivir zivir masraflarin toplami %6 (tapu, noter, damga vergisi vs…). Bunlari bahsettiginiz daireden duserseniz fiyat 280.000 oluyor. MM projelerine talep hep yuksek oldu ve ikinci elde cok iyi prim yapti, zaten satan da pek olmuyor. Projenin yerine ve m2’lerine henuz detayli bakmadim ama karsilastirirken bunlari da goz onune almaniz lazim.

“zirve gümüşçağlayan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 2 yanıt

Tapu ıvır zıvır v.s denen masraflar bu kadar arttı mı ? Biz 2 sene önce park yaşam dan daire aldığımızda yaptığımız tapu masrafı sadece %1.6 idi.(hükümet son 2 yılda bu oranı arttırdı sanırım ). Elektrik su v.s aboneligi icin istenen masraflar da 1000 TL civarinda tutmus idi. Noter masrafi kesinlikle istenmedi diye hatırlıyorum. Özetle değerli okuyucumuzun yorumuna katılıyor. Mavisehir modern sitesi park yasam a cok daha fazla prim yaptıracak.

Madem cok biliyorsunuz niye soruyorsunuz?? Noter sozlesmesi artik mecburi ve yaklasik damga vergisi ile masrafi %3 tutuyor cok bilmis yorumcu arkadas.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.