Kategoriler
Soru Cevap

Mehmet ÇAKMAK Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Mehmet ÇAKMAK: Serdar bey rahatsız ediyorum ama bir sorum daha olacaktı.
Deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış bakımlı bir evde olabilir demişsiniz. bu deprem yönetmeliğinin tarihi nedir acaba?bir mühendis arkadaşın söylediği yönetmelik 2001 de çıktı ama o zamanki binaların projeleri eski olduğu için tam anlamıyla uygulanmadığı ama 2006 dan sonraki binaların projelerinde uygulandığı yönünde ilgi vermişti. bu konuda bilgi verebilirmisiniz?

Serdar Dağıstan: Yonetmelik ciktiktan sonra ruhsat almis tum binalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kategoriler
Soru Cevap

Mehmet ÇAKMAK Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Mehmet ÇAKMAK: merhaba Serdar bey;
eşim ve ben devlet memuru olarak tepecikte hastanede çalışıyoruz. aylık elimize toplam 4.500 lira geçmektedir. şu anda kirada oturuyoruz. kendimiz oturmak için ev almayı düşünüyoruz. 50.000 lira nakitimiz var. aylık 2.000 lira kredi ödeyebiliriz. birde okula başlayacak çocuğumuz var. alacağımız evi işe mesafesi çocuğun okulu ve değerinin düşmeyeceği şekilde düşündüğümüz için kafamız iyice karışıyor. bugün sitenizdeki soruların tamamını okudum videoları izledim. bu bilgileri okuduktan sonra biraz daha kafamdaki soru işaretleri azaldı. baktığımız bölgeler buca şirinyer vergi dairesi civarı Yeşilova ve bayraklı manavkuyu idi. birde 30.000 lira civarında arabam var.
1- banka kredisi çekerken arabamı teminat olarak gösterip kredi miktarını banka arttırırmı?
2- bu bilgiler ışığında nerelerden ev bakmalıyım?
3- bölge farketmez yeni evmi yoksa bayraklı manavkuyu gibi bir yerde 10-15 yıllık ev almakmı daha mantıklı olur? teşekkürler.

Serdar Dağıstan: Hayırlısı Mehmet bey. 1. Arabanızı teminat olarak görmezler. Zaten devlet memuru olmanız onlar için en büyük teminat 2. Doğru yerlere bakıyorsunuz. 3. Deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış bakımlı bir apartman da olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.