Kategoriler
Soru Cevap

Toprak Aslan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Toprak Aslan: Merhaba Serdar Bey, benimde bir sorum olacak, ilgi ve bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim. Bayraklı da 2 yıl önce 1 daire aldım 5.kat. Daire 215.000 artı tapu masrafları ile bana mal oldu. Dairenin şu an 285.000 TL alıcısı hazır. Biz aynı binanın çatı katına çıkmak istiyoruz. 13.kat. Çatı kullanılmamış ve daire içi mevcut evden daha güzel. Müteahhit ilk evi aldığım aynı kişi. Bu katın bedeli de 295.000 e bırakıyor bana, beni de sevdiği için 🙂 Söylediğine göre normalde çatı 2 mm olurmuş ancak kendisi 3 mm yapmış ve bişey kumu kullanmış ne olduğunu bilmiyorum, o nedenle bana güvence veriyor. Sağolsun kendisine güvendik 2 sene önce ve evimiz değerlendi sağolsun
Evin içi güzel Allah var. Ancak şimdi çatı katı herkes olumsuz bakıyor, satamazsın diyor, soğuk olur filan diyor. Bildigim kadarıyla çatı da bişey olsa apartman yaptırmak zorunda benim üstüme kalmıyor. Evin manzarası harikulade. Fakat şu var ben 5.katla 13.kat arasındaki fiyat farkının düşük olmasından tedirgin oldum. Başka bir tereddütüm yok. Siz ne dersiniz? Bu karar mantıklı olur mu?

Serdar Dağıstan: Bence de iyi yapılmış bir çatının altındaki kat en güzel kat. Üstten gürültü yok, manzara kaptan köşkü gibi. Daireyi gezdiğinizde tavanlarda bir rutubet belirtisi görmüyorsanız problem yok. Genelde çatı katları ara katlara göre daha ucuz olur ama manzarası güzel noktalarda çatı katları daha pahalı olabiliyor. Biraz daha pazarlık yapın, cebinizden para çıkmayacak şekilde bitirmeye çalışın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.