Kategoriler
Soru Cevap

ÖZLEM USTA Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

ÖZLEM USTA: 15 yıldır Kocaeli/İzmit’te yaşayan bir İzmir’li olarak İzmir’deki özellikle emlak piyasasındaki değişime inanamıyorum. 5-10 yıl içerisinde kızımızın eğitimi nedeniyle İzmir’e geri döneceğiz.
Karşıyaka Varyant 1.etap’tan ev alan bir arkadaşım inşaat kalitesini, ve teknik donanımların üst segment olduğunu belirterek, 2.etabını tavsiye etti. Varyant 2.etapta lansman satışlarında 2+1 evler 409 bin – 560 bin arası değişiyor. Maksimum 2+1 metrekaresi 160 brüt. Metrekaresi 3500 TL’ye geliyor. Bu site – eğer önerildiği gibi ise – iç ve dış teknik donanım kalitesi ve üst segmentte oluşu nedeni ile ilgimi çekiyor; kendimi 5-10 yıl sonra orada otururken düşünebiliyorum. Bir de Bornova’da aileme daha yakın Narova 2.etap projesini buldum, fiyatları Varyant 2.etaba göre daha uygun, daha büyük bir ev alabilirim, ancak komşu kalitesi ile ilgili çekincelerim var. (toplu site hayatı yaşadığım için bunun çok önemli olduğunu biliyorum, uyumsuz bir site çok can sıkıcı olabilir). Sorularım şunlar:
a)Varyanttan ev alıp 5-10 yıl sonra kiracıyı çıkarıp içinde yaşarsam amenna, ancak tuttu cocuk okulu uzak bir semtte yada istanbul’da kazandı, vs. satmak istesem kar eder miyim? Bu evi 250 bin kredi çekerek alacağım.(Gelir durumum iyi zorlanmadan ödeyebilirim). Projeye giriş fiyatları biraz yüksek seyrettiği için bu konu da endişelerim var.
b)Narova 2’den daha uygun fiyatlı daha yuksek metrekareli alsam 5-10 yıl sonra satsam; Varyant’a göre daha mı çok kar ederim? 5-10 yıl sonra bu bölge sosyal ve kültürel açıdan yükselip bornova merkez yada karşıyakayı yakalar mı; yoksa yakın bölgesindeki mevlana- doğanlar – çamdibi’nden etkilenerek biraz kör kalır mı?Doğma buyume Bornovalı’yım; bornova merkez buyuk park kucuk park evka 3 vs. çok severim ancak yeşilova doğanlar çamdibi bölgeri bana hep low profile gelmiştir; maddi gelir olarak değil de sosyal ve kültürel olarak….Görüşünüzü rica edebilir miyim?

Teşekkürler

Serdar Dağıstan: Varyant’ın manzarası, ve Narova’ya göre bir katta çok daha az sayıda daire olması avantajı. İnşaat kalitesi her ikilsinin de iyi. Yapan firmalar da en sağlamlardan. 1. Varyant’ın fiyatları yatırımlık değil. Oturma amacıyla değerledirmeniz daha doğru olur. İleride satmak isterseniz zarar etmezsiniz 2. Kar etmek için büyük m2 yerine fiyatı uygun olan daha küçük dairleri seçin. Daha kolay satar ve kiralarsınız 3. Narova ve etrafı Yeşilova benim 5 sene önce bağıra çağıra anlattığım bir bölge. Daha en az 5 sene daha prim yapacak ve çok değişecek. Mavlana’nın her zaman önünde. Doğanlar çok ilginç gelişebilir. Şu anki yapısı sizi kandırmasın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.