Kategoriler
Soru Cevap

Yener YILDIRIMKAL Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Yener YILDIRIMKAL: Merhaba,
Anakara Caddesi üzerinde Kavukların inşa ettiği Bayraklı Tower isimli projeden geçen yıl bu zamanlarda (Ağustos başı) ofis satın aldım. Brüt 87, net 58.2 m2 olan bu ofis denize ve bayraklıya bakan cephede 10. katta. 390.000-TL bedelle satın aldığım (ve bana masrafıyla 400.000 TL ye mal olan) bu ofisi, bu yıl satmak istedim, zira şehir ve meslek değişikliği yapmak zorundayım. Ancak, bir aydır internette ve 4 adet emlakçıda kaydı olan ofise düzgün bir talep gelmedi. Genelde takas teklif edenler ile kendini tatmin için yer gezen tipte müşteriyle karşılaştık.
Fiyat kontrolü yaptığımda binada bizimkine en yakın fiyatlı ofis için 450.000-TL istendiği, daha büyük diğer ofislerin daha da pahalı olduğu ortaya çıktı.
Acaba gerçek alıcı müşterinin olmaması, seçim sonrası siyasi belirsizlik vesair genel sebeplerden mi ? Bayraklı bölgesine özgü bir sıkıntı mı var ? (arz fazlası vs.) yoksa aylık 2100-2300 TL net kira getirebilecek ofis için istediğim 425.000-TL fiyat uygun değil mi ?
Yorumunuzu bekliyor, zaman ve emeğiniz için samimi teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarımla

Serdar Dağıstan: 5000 TL/m2 bölgedeki ortalama fiyat olarak oturdu, ki maliyetlere göre normal. Piyasada bir durgunluk var ve normal; bayram, tatil, seçim sonuçları vs… Kira getirisine göre fiyat çok cazip değil ama normal. Aceleniz var ise aklınıza yatan bir takasa girin, yoksa bekleyin ama beklerken de kiraya verin. İçinde düzgün bir kiracı ile satmanız daha kolay olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.