Kategoriler
Soru Cevap

serdar kiraz Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

serdar kiraz: Serdar Bey Merhaba,
Oturmak için bir yeni projelere bakıyorum aslında iki tane projede yoğunlaştım iki farklı lokasyonda aynı m2 kare ölçülerinde, 1. Evka3 de 3+1 125 net 10 ay sonra teslim daire için 550bin istenmekte, 2. projede Avcılar insaatın son prestij projesi yaklaşık 24 sonraki daire için 3+1 125 net daire içinde 550 bin TL istenmektedir. Birinci proje 2bloktan oluşmakta sosyal donatısı yok, Avcılarda 4bloktan oluşan 250 dairelik buyuk bir proje kapalı havuz dahil bir cok sosyal donatısı var, Sizce mevki olarak ve değerlenme olarak hangisi daha iyi mevkidedir, öneriniz nasıl olur. Ege üniversitesinde çalıştığım içn lokasyonda benim için uygundur ama avcıların bulunduğu bölgenin daha gelişimin aşamasında olması ve daha buyuk bir nufusa sahip olduğu için çekincelerim var.
Birde sizin Bornovada yada Bayraklıda Renovadan sonra bir projeniz olacakmıdır ?
Diğer bir konuda Bu evlerin satınalması ile ilgili olacak, bu rakamlara ulaşmak içn elimde bulunan 2 daireyi satmayı planlıyorum, ikiside Myvidalarda 2+1ler 350bin civarında 1+1 lerde 225Bin civarında satılmaktadır, Son folkart bornoca gelişi ile birlikte rakamları yukarı doğru bir hareketlenmesi var, Bu dairelerde yaklaşık 2800 TL bir kira gelirim var, Sizce bu dairelerin ikisinide bu devirde satmak mantıklımıdır ? yada sadece bir tanesi satıp üstünü kredi ile tamamlamak mı mantıklıdır ? Ev ihtiyacı konusunda acelem yok sadece oturduğum ev 20yıllık ve daha yeni bir dairede oturmak istiyorum bu nedenle yeni projeler bakıyorum, görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Serdar Dağıstan: Çekincenizi paylaşıyorum. Evka-3 oturmuş ve genelde ailelerin tercih ettiği bir bölge. Kredi faizleri yükselişte. Eğer mevcut evlerinizden gelen kira kredi faizinizi ödeyecek ise, o zaman satmayın. Hem evleriniz değerlenmeye devam eder, hem de kredinizi öder. Özellikle Bornova ve Bayraklı bölgesindeki dikey yapılaşmaya alternatif olacak, daha az katlı, daha insani ölçülerde proje yapabileceğimiz bölgelere bakıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.