Kategoriler
Soru Cevap

Emlak Gurmesi – Güzelbahçe Civarında Fiyatlar Daha Ne Kadar Artar?

Volkan S.: Serdar Bey merhaba.
Verdiğiniz tüm bilgiler için şahsen çok teşekkür ederim. İnsanın kendi özel zamanından feragat edip böyle işler yapması gurur verici.
Ben Güzelbahçe Maltepe-Kahramandere / Urla Kalabak üçgeni arası yeni bir konut arayışındayım. Biraz birikmişim ve ortalama bir mühendis maaşım var. Bir kaç aydır gezmediğim yer görmediğim satılık daire/villa kalmadı. (Kalabak’ta ki sizin projeye niyetlendik ama geç kalmışız.)
Gözlemlerim: Çamlıçay-Zeytinalanı’nda taban alanı 50 m2, iki karış bahçeli, ikiz-dördüz villacıklar, yüzlerce satıl(a)mayan dairesi olmasına rağmen ortalama 400.000 liralara inşaat kalitesi yerlerde sürünen daireleri satmaya çalışan Yelki’ci tok müteahhitler, arsa imar sıkıntısından dolayı m2 si 5000 liralara bulan Yalı’cı ev sahipleri ve İzmir zaten sıcak diyip ısınma olayını klima ya da kat kaloriferiyle sağlatmaya çalışan uyanıklar. İşini hakkıyla yapanda elbet var ama fiyat olarak büyük bir sıçrama söz konusu.
Benim sorum şu: Ülkemizin ekonomisini, hepimizin yarınlarını tam kestiremediğimiz bu zamanlarda ev alınmalı mı? Yalı Mahallesi’nde 120 m2’lik 3+1 5 yıllık bir daire için 550.000 lira verip, belirsiz geleceğin banka ipoteğine bağlanılması mantıklı mı? Sizce bu bölgede fiyatlar daha ne kadar artar ve bu işin doyum noktası yok mu? Açıkcası korkuyorum ama hanıma belli etmiyorum!
Bir büyüğüm olarak sizden akıl tavsiye rica ediyorum.

Serdar Dağıstan:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.