Kategoriler
Genel

İzmir’de Deprem Olacakmış – Ne Kadar Korkmak Lazım??


İzmirde hatırladığım en son ciddi deprem 90 yılında Üniversite imtahanlarından 1 gece önce olmuştu. O gece pek uyuduğumu hatırlamıyorum. Annemcik de almıştı yastık yorgan Ceydayla beni aşağıda arabada uyutmayı planlıyodu.
Tabi o depremin üzerinden yıllar ve yüzlerce deprem geçti ama benim içimdeki deprem korkusunu ilk tetikleyen deprem olarak hala anarım kendisini. Geçen hafta cumartesi sabahi sabahın köründe olan depremi allahtan hissetmedim ama arkasından gazete ve televizyonda çıkan haberler ile olayın niye o kadar büyütüldüğünü anlamış değilim. ATV de pazar gecesi ana haber bültenine çıkan bir yetkili amca resmen Mavişehir, Urla ve Alsancakta yaşamayın dedi. 10 dakika konuştu ve en dayanıklı bölge olarak da Yamanlar dağlarını gösterdi. Sanki kendisi oralarda bir yatırım yapacak gibi geldi bana ama sanırım bir yerlerde prof imiş kendileri. Seyredenleri korkutmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Bunu haber yapanlarda suç tabi.
Pazardan sonraki günlerde bekledim belki bu sakat bölgelerde yüzlerce konut yapan koca koca şirketlerden biri kendini haber programlarına veya gazetelere çıkarır da bu amcanın dediklerini yalanlar ve kendi yaptıkları inşaatlarin teknolojisini ve depreme dayanıklılığını anlatır diye ama tabi hikaye. Ya unutuldu ya da insanları korkutmak daha çok rating topladığı için haber olamadılar.
Deprem anında nerede iseniz ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu sayfaya bir göz atın.
İzmirdeki deprem tarihçesi için de bu sayfada istediğiniz kadar kendinizi korkutabilirsiniz.
Deprem yönetmeliklerini sözde değil özde takip ettiklerini bildiğiniz yapımcı firmalardan gayrimenkul alınız.

“İzmir’de Deprem Olacakmış – Ne Kadar Korkmak Lazım??” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.