Kategoriler
Genel

Bir Aşk Üçgeni… Ev Sahibi, Emlakçı, Yeni Kiracı

Olay dün gerçekleşmiş.
Olayın kahramanları, nazlı gelin Ev Sahibi, vicdanlı damat Yeni Kiracı, çapkın erkek Emlakçı.
Drama şöyle gerçekleşir; Vicdanlı damadın kayınanneannesi karşı komşusunun evinin boşaldığını görür ve banliyoda yaşayan ama yaşadığı yerden mutsuz olan torununun damadına haber verir. Vicdanlı damat hemen gider ve binanın kapıcısından daireyi göstermesini ister. Evi dolaşırken bir anda çapkın erkek bir emlakçı çıka gelir. Çapkın erkek emlakçı, nazlı gelin ev sahibinin adına çalıştıklarını söyler. Benim vicdanlı damadımdan hiçbir yazılı söz almadan ayrılırlar olay yerinden.
2-3 gün sonra nazlı gelin ve vicdanlı damat biraraya gelir, severek evlenirler. Ev kiralanmıştır artık. Bunu duyan çapkın erkek emlakçı vicdanlı damadı arar ve kendisine yanlış yapıldığını, damadın kendilerine en azından bir başlık parası/komisyon vermeleri gerektiğini söyler. Vicdanlı damat da bir anda kendini kötü hisseder ama nikah şahidi bendeniz vicdansız gurme ile konuşunca bu başlık parasının hakkedilmemiş olduğuna inanır.
Olay şudur, Ev Sahibi ve Emlakçı arasında hiçbir sözleşme yapılmamış, yani çapkın erkek gelin güvey olmaktan başka hiçbir şey yapmamıştır. Yeni kiracı evi gezerken, yırtık dondan çıkar gibi gelen emlakçı düdük en azından Yeni Kiracı adayına bir kağıt imzalatmayı bile düşünmemiştir. Yani hem gelin güvey hem de zurnanın son deliği olmuştur.
İş işten geçtikten sonra iki tarafı da arayarak taciz etmektedir. Çapkın Emlakçıya tavsiyem, Muhittin amcamın boşver gitsin haplarından bir tane alıp üzerine de su içmesidir.
Emlakçı ne ev sahibine ne de yeni kiracıya hiçbir servis vermemiş, sözleşme yapmayı bile beceremeyerek daha önceki yazılarımda bahsettiğim gayrimenkul danışmanı rolünden çok dedikoducu emlakçı olmuş ve yazık bir şekilde dilencilik yapmaktadır. Geçmiş olsun.
Vicdanlı damadım, hayırlısı olsun yeni gelinin. Mutlu mutlu yaşayın yeni evinizde.
Damadın baş harfleri Hüsnü E.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.