Kategoriler
Genel

3 dakikalık bir Aşk Hikayesi – Kadının Gözleri ve Evin Mutfağı!


Karşı cinste ilk baktığınız şey nedir? Gözleri mi, bacakları mı, omuzları mı, saçları mı, yoksa ???
Geçenlerde ev alma kararını ailelerde bayan tarafının vermesi ile ilgili bir yazı yazmıştım, bkz Evli Çiftlerde Güç Kimde?. Peki bayanlar bir evi beğenirken neye bakıyorlar, neleri göz önüne alıyorlar?
Bizim projemizi ziyaret eden aileler ile proje tanıtımı öncesinde ve sırasında yaptığımız sohbetlerde hanımların önem verdikleri noktalara yönelik sorular sorarız. Tabi dilin söylediği çoğu zaman beynin düşündüğü olmuyor ama yine de bazı ipuçlarını yakalıyoruz.
Bu konuda gözlemlerim ve okuduklarımdan çıkardığım sonuçlar şöyle;
1. Bayanlar ziyaretlerinin ilk 3 dakikası içinde karar veriyorlar. Sanırım bu kabiliyetlerini günlük hayatlarında ailelerini yönetirken hızlı ve pratik karar vermek zorunda olmalarına borçlular.
2. Bayanlar bu ilk 3 dakika içerisinde kendilerini ve çocuklarını o evde, sitede ve mahallede yaşarken gözlerinde canlandırıyorlar ve kafalarındaki o resim kalplerini pırpır ettiriyorsa evi beğeniyorlar. Yani bir anlamda eve aşık olmaları gerekiyor. Biraz espirili bir örnek bu videoda!
3. İlk 3 dakika içinde hissettikleri pozitif veya negatif duyguları desteklemek için de evin kalan kısmını inceliyorlar, özellikle mutfak. Mutfak evin diğer yerlerine göre en önemli mekan onlar için. Özellikle genç ev hanımları ışık alan, ferah ve en az 12m2 lik bir mutfak istiyorlar.
4. Mutfaktan sonra en önem verdikleri mekan salon ve çocuk odası oluyor.
5. Beyler için evin ve sitenin güvenlikli olması önemli bir unsur. Evin içi ile pek ilgilenmiyorlar ama özellikle ebeveyn banyosu erkekler için çok önemli.
6. Son olarak da, evin fiyatı ve ödeme koşulları her ne kadar erkekler için daha önemli olsa da, bayanlar beylere göre çok daha pazarlıkçı oluyorlar.
Bu konu ile ilgili daha detaylı ve uzun bir listeyi bu bağlantıda bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.