Kategoriler
Genel

Çeşme ve Alaçatı’da Beğendiğim Evler

Geçenlerde Amerika’dan bu sayfayı takip eden arkadaşlardan birisi Çeşme ile ilgili yazmamı istemişti.

Bu sene dopingli ve hormonlu bir Alaçatı ve onu kıskanan Çeşme çoğu eski İzmir’linin keyfini kaçırmış durumda. Neyseki 2-3 hafta içinde Eylül gelir ve yine bizbize kalırız.

Çeşme ve Alaçatı’da hala acayip çok satılık var ve fiyatlar özellikle Alaçatı merkezde değil ama çevresinde makul seviyelere inmiş durumda.

Alaçatı’da bir arkadaşım aşağıda resimlerini göreceğiniz KÜÇÜK KONAKLAR adlı evlerden bahsetti. Gittim gördüm ve bayıldım. Adına daha yakışır bir mimari olamazdı. Alaçatı çamlık yolun sonunda Ovacık sapağından sağa sapıp 100m gidin ve sol kolda karşınıza çok sade ama çarpıcı bir tabela çıkacak. Evler adı gibi küçük birer konak. Hepsinin kendi havuzu ve bahçesi var. Bahçe duvarı, ev numaraları, bahçe kapıları ve posta kutularının hepsi zevkli bir mimarın seçimi olduğunu belli ediyor. Evler 120m2 civarında. Alt katta açık mutfak var. İnşaatı yapanları tanımıyorum ama ilgilenebilecekler için tabelalarının resmini de çektim. Fiyatlar 380.000 TL civarında. O bölge için ucuz değil ama inşaat kalitesi ve mimari tarzıyla çevresine fark atmış durumda. Keşke önlerindeki yolu da bitirselermiş ama her güzelin bir kusuru olacak.

Çeşme’nin en tutulan mimarlarından Mahir Vural yine çok güzel bir site yapıyor Paşalimanı’nda, Mi’Marin. Paşalimanı Çeşme’nin Narlıdere’si bence. Eskiler çok çirkin ama yeniler, özellikle Mahir Vural’ın yaptıkları çok güzel, aynen Narlıdere’de olduğu gibi. Fiyatlar da çok benzer. 16 adet ikiz villanın olduğu sitede evler çok güzel serpiştirilmiş ve sitenin orta alanı çok ferah. 2 adet örnek villa hazırlanmış. Cephede kullanılan Tik ve gri rengin uyumu çok hoşuma gitti. Evler teraslar hariç 135m2den başlıyor. Alt katta açık mutfak, bir banyo ve oda, üst katta ebeveyn banyolu ebeveyn odası, 2. bir oda ve genel bir banyo var. Evler m2si 4000 TL den satışa sunuldu, yani 600.000 TLden başlayan fiyatlar var ve duyduğuma göre 2-3 tane de satılmış durumda. Fiyat ikiz villa için limitin üst noktasında ama Mahir Vural kalitesi arayanlar için uygun bence. Yapabileceğim tek eleştri, Şekerkampı tarafından siteye doğru inerken köşe evin içi tamamen gözüküyor, akşam farlar rahatsız edebilir ama büyük ihtimalle çevre duvarı önü peyzaj ile bu durumu çözerler sanıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.