Kategoriler
Genel

Evli çiftlerde güç kimde?

658 kişi ile birebir görüştükten sonra ev alma konusunda %95 çoğunlukla kadınların karar verdiğini gördüm.
Eğer kadın o evi istiyorsa bir şekilde alınıyor, istemiyorsa kesin alınmıyor. En kötüsü kararsız kalması, o zaman olay kilitleniyor.
En rütbeli askerden kalın kemerli en maço erkeklere kadar bir çok erkek müşteri gördüm, eşine danışmadan tamam evi alıyoruz diyen ve eşi ile ziyarete geldikten sonra kuyruğunu bacaklarının arasına alıp boynu bükük tıpış tıpış arabasına binip sözünü afiyetle yiyen.
Emekli çiftlerde durum biraz daha değişik. Bu ailelerde erkek daha ağır basıyor karar alırken. Ya senelerin ağırlığı ile kadın biraz bıkkın oluyor ya da nasılsa benden önce diğer tarafa gidecek bari son kararlar onun olsun diyerek rahat bırakıyor erkeği.
En zor durum genç evli çiftlerde. Evliliğin tazeliği ve yasaksız bir birlikteliğin verdiği umut ve cesaretle dünyanın tepesinde zannediyorlar kendilerini. Tabi bir de yeni yeni birbirlerine alıştıkları için kimin hangi konularda lider olduğunu belirlememiş oluyorlar. Gereksinimi oldukları şeyleri hayalleri ile karıştırıp sıfıra sıfır elde var sıfır ile ve kafaları tamamen karışmış bir şekilde hayal kırıklıklarına dönüyorlar. Benim bu çiftlere önerim bir kağıt kalem alıp, ilk önce yeni ev konusunda en önemli gereksinimlerini, sonra isteklerini ve en son olarak da hayallerini önem sırasına göre yazmaları oluyor. Düşünceler kağıt üzerine dökülünce değerlendirilmesi ve karar verilmesi daha kolay oluyor.
Temel Aksoy bu konuda daha detaylı bir yazı yazmış, Kararı Kim Verir?
Sizde durum farklı mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.