Kategoriler
Genel

İzmir’in En Ucuz ve Yaşanılabilecek Evleri – Piyasa Analizi – Yeni Karşıyaka – Çiğli Sırtları Hattı


Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Yeni Karşıyaka – Çiğli Sırtları

ÖZET

Yeni Karşıyaka – Çiğli Sırtları için değerlendirmem: (10 üzerinden, 10 süper, 0 başkası alsın)

– Arsa yatırımcıları için fırsat çok olmasa da VAR, özellikle Çiğli sırtlarında, Yeni Karşıyaka’da bişey kalmamış… 5 puan

– Ev arayanlar için fiyatlar uygun ve prime açık olanlar var… 8 puan

– İnşaatçılar için, bekleme gücü olanlar için 2 sene içerisinde 2000 TL/m2 olabilecek yerler var. Şu anki satışlar 1000 TL/m2 ortalamasında. Piyasa orta, orta altı ve orta üstü sınıfa yönelik olduğu için herkese ekmek var gibi. Güvenlikli ve manzarası olan siteler çok para yapar, ve kolay satar 8 puan

– Önerdiğim projeler Miray Rezidans, Soyak Siesta (Adı Soyak olduğu için, yer pek matah değil).

3 sene önce beni ilk Yeni Girne’ye, benim deyiminle Yeni Karşıyaka’ya, götürdüklerinde burası İzmir mi diye sormuştum. Bu 3 sene içerisinde otoban bağlantısı tamamlandı, 100lerce yeni güzel ve çirkin konutlar yapıldı, yeni yollar açılmaya çalışılıyor,…

Karşıyaka’nın binalar yapıldıktan sonra yapılan eşşek poposu genişliğindeki yollarında kaybolarak çıldırdıktan sonra, Yeni Girne bulvarı ve çevresi eski Karşıyaka’ya göre çok daha ferah ve düzenli.

Karşıyaka’nın hormonlu fiyatlarını kaldıramayan genç ve çalışan aileler bu bölgeyi tercih ediyor. Çevredeki okullar, Universiad zamanında yapılan harika Tenis Merkezi, Arkas spor tesisleri bu bölgeye çok değer katıyor. Otoban bağlantısı ile İzmir’in her yerine trafiğe girmeden ulaşım imkanı da bu değeri pekiştiriyor.

Etraftaki gecekondular ve kalitesiz muhit zaman içerisinde değişecek olsa da, şimdilik bu bölgedeki fiyatları ulaşılabilir tutan yegane sebep gibi gözüküyor. Yeni binalarda fiyatlar 1000 – 2000 TL/m2 aralığında, ve manzaraya ve site konseptine göre değişiyor. Kiralar da 500-750 TL civarında.

Gelelim Çiğli sırtlarına; sanırım Çiğli İzmir’in en sevimsiz yerleşim alanlarından birisi. Kimsenin keşke Çiğli’de bir evim olsun gibi bir hayali olduğunu düşünmüyorum. Tabi bunu Çiğli’yi bilmeyen insanların ön yargılı olarak söyleyeceğini belirtmem gerekir. İzmir’deki en yoğun villalaşmanın görüldüğü Sasalı, çok şık binaların yapıldığı Kent hastanesi civarlarının da Çiğli sınırları içinde kaldığını söylersem, belki o sevimsiz Çiğli imajı biraz değişir.

Çiğli sırtları, Egekent, İzkent, Evka-5, İzmir’in imar düzenlemeleri açısından en yeşil ve ferah planlamasına sahip. Geniş yolları, doğalgaz servisi, ve 24 saat süren otobüs ve minibüs hizmetleri ile özellikle Evka-5 ve Egekent İzmir’in yaşaması en kolay muhitlerinden birisi olmuş. Buna bir de harika körfez manzarası eklenince, insan bu bölgenin neden değerlenmediğini merak ediyor. Kıyaslamak gerekirse Narlıdere’nin sırtlarında, en ufak bir sallantıda devrilecek gibi gözüken dandik binalarda daire fiyatları 250.000 TL’den başlarken, yolları, manzarası, altyapısı ve her türlü alışveriş imkanı ile daha etkileyici olan Egekent civarında daireler 100.000 TL civarında.

Harmandalı çöplüğünün yakın olması ve buradan arada sırada gelen koku sebep olarak gösterilebilir ama aynı koku probleminin Mavişehir’de bile olduğu düşünülürse, kokunun çok da sebep olacağını sanmıyorum.

Esas olarak yine para parayı çeker ve muhitleri de para belirler gibi bir sonuca ulaşıyorum. Narlıdere’de veya Bostanlı’da oturuyorum demek ne kadar havalı ise, Çiğli Egekent’te oturuyorum demek o kadar havasız geliyor kulağa. Eğer daha havalı birileri gelip Egekent’te yakışıklı birşeyler yapar ise, bence şehrin nispeten içinde kalmış bu az yapılaşmış ve hiç gecekondusuz bölge çok yaşanılır bir hale gelir.

Genelde 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğu Egekent civarında fiyatlar 700-1000 TL/m2 aralığında. Kiralar eski binalarda 300-400 TL aralığında değişiyor.

“İzmir’in En Ucuz ve Yaşanılabilecek Evleri – Piyasa Analizi – Yeni Karşıyaka – Çiğli Sırtları Hattı” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.