Kategoriler
Genel

Ev Alırken Arkadaşım Mimar Mustafa’dan Ne Öğrenebilirsiniz?

Bu sayfanın arada-sırada-keyfim-olursa okuyucularından arkadaşım Mimar Mustafa’nın bazı huyları ve alışkanlıkları ev alacak kişilere ışık tutuyor.

1. Siyah Gömleklerin Sadeliği!: Siz sabah kalktığınızda hangi pantolonunuz üzerine hangi renk gömleğinizi hangi çoraplarınızla giyeceğinizi düşünürken, Mustafa çoğu zaman çoktan giyinmiş oluyor; çünkü Mustafa’nın gardırobu %99 siyah, renk uyumu için zaman kaybetmesine gerek kalmıyor. Yeni bir ev ararken de durum aynen sabahki telaş ve kararsızlığınıza benzeyebiliyor; sizin ve aileniz için en önemli olacak ulaşım, muhit, güvenlik, kalite ve fiyat gibi faktörleri unutup, boyanın rengi, seramiğin şekli, binanın aklı gibi cezbedici ama önceliği olmayan seçenekler ile aklınız karışır ve seçiminiz zorlaşır. Siz de Mustafa gibi yapın ve önceliklerinizi belirleyip hayatınızı basitleştirin.

2. Fırsatçı Mustafa Çelebi ve Seyahatname: Mustafa çok sık seyahat eder. Takip ettiği web sitelerinden ve hava yollarından promosyon haberlerini alır, değerlendirir ve en ilgisini çeken yere 2-3 günlüğüne de olsa çok ekonomik bir şekilde seyahat eder. Seyahati sevdiği için her zaman ekonomik bilet ve otel takibindedir. Gittiği yerlerde de iyi yemek, güzel konser veya ilgisini çekecek bir okazyon olmasına dikkat eder. Ev arayanlar için buradaki ders, her zaman piyasanın içinde olun, fırsatları gözleyin, önceliklerinizle uyuşan fırsatlar geldi mi hemen değerlendirin. Eğer sürekli bu piyasanın içinde yer almazsanız, fırsatlar da siz yokken gelip geçecektir.

3. Hayalperest Mustafa: Bizim Mustafa çok iyi bir aile babasıdır. Her zaman ailesi ile uzun yıllar mutlu bir hayat geçirecekleri pembe panjurlu, mavi pencereli evin hayalini kurar. Eşinin ve çocuklarının mutluluğu onun en büyük mutluluk kaynağı olduğu için, kendi hayallerini ailesinin hayalleri ile birleştirmiştir. Bu yüzden sadece kendi önceliğinizi değil, tüm ailenizin geleceğini, hayallerini ve ihtiyaçlarını düşünün.

4. Kendinizi Sevdirin: Mustafa beraber çalışacağı veya alışveriş yapacağı insanlara ilk önce kendisini sevdirir. İnsanlar sevdikleri insanlara güvenirler ve güven duygusu herşeyi kolaylaştırır. Gittiği restoranlardaki garsonlar, arabasını park ettiği yerdeki biletçiler, inşaatındaki ustalar, vs… yüzyüze geldiği her insan Mustafa’yı sever. Bu yüzden de Mustafa ayrıcalıklar ile yaşar, hayatı kolaylaşır. Ev alacaklar da aynı özellikleri hem kendilerinde hem de karşılarındaki SATICI’dan beklemeliler. Özellikle projeden alınan evlerde daha çok iş yapılacağı için, SATICI ile samimi ve güvenilir bir ilişkiye sahip olmak çok önemlidir. Sevilmek kolaylıkları beraberinde getirdiği gibi, maliyeti de her zaman düşürür! Tanıdık fiyatını yakalamanın başka yolu yoktur.

5. Sabreden Derviş Mustafa’sına Ermiş: Mustafa istediği şeyler konusunda sabırlıdır, kendine has bir hayat hızı vardır. Acele etmez. Ne istediğini bildiği için başkalarını dinlemez ve dolduruşa gelmez. Fırsatçı ve aynı zamanda sabırlı olmak bilgi, zeka ve hızlı hareket etme kabiliyeti gerektirir. Ev alacaklar için buradaki ders, nasıl bir ev ve hayat istediğinizi sizden daha iyi bilen kimse olmayacaktır; renkli reklamları ve lafı bol satıcıları gözardı edin, kendi araştırmanızı kendiniz yapıp, neyi beklediğinizi bilin; bilmeden beklerseniz beklemekten gebermiş dervişe dönersiniz.

Herkese iyi alışverişler!

“Ev Alırken Arkadaşım Mimar Mustafa’dan Ne Öğrenebilirsiniz?” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.