Kategoriler
Genel

İzmir’li Gençler Ne İçin Yaşar?

Ağaoğlu 2 haftada 400 küsur konut satmış. Sattıkları proje başlamadan önce de 30.000 kişi ile görüşüp ne istediklerini sormuşlar.

Onlar bunu haber yapmadan önce ben, hem de burs toplayarak, hem sosyal sorumluluklarımdan birisine katkıda bulundum, hem de YENİ PROJEMİZ için gurme ziyaretçilerinin fikirlerini topladım.

211 kişinin katıldığı Yeni Proje Anketimden ilginizi çekebilecek bazı sonuçları gün gün sunacağım.

Not: Bu anketi yaş ortalaması 30 olan bir demografi doldurdu. Sonuçta toplam 211 katılımcı pek matah bir sayı değil ama yine de ortak doğruları gösteriyor bence.

– En Çok Yaşanılmak İstenilen Bölge Karşıyaka. En yoğun öncelik de Manzara!
Manzara önceliğinin İşe Yakınlık önceliğine %25 fark yapmış olması İzmir’li bizlerin ve tabi ki ankete katılanların ne kadar keyfimize düşkün olduğumuzu gösteriyor. Sonuçta yaşamak için çalışıyoruz, çalışmak için yaşamıyoruz.
– Karşıyaka’dan sonra Bornova, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova geliyor. Bornova diğerlerine fark atmış durumda. Ben de Bornova’yı çok seviyorum, genç ve enerjik; fiyatları da daha uygun.
Metro, Toplu ulaşım ve Alışveriş Merkezlerine yakınlık Manzara kadar olmasa da yine önemli öncelikler arasında. Kimse hastaneleri önemsemiyor gibi gözüküyor ama bence psikolojik olarak insanlar EV gibi mutlu bir konuyu düşünürken, kötü günleri hatırlatan hastaneleri düşünmek istemediler.
– Ankete bilerek Alsancak’ı koymadım. Açıkçası Alsancak’ta şu aşamada inşaat yapmayı düşünmediğimiz için pas geçtim.
– Katılanlar yerleşmiş Muhitleri tercih ederken, yeni gelişen bölgeleri sona atmışlar.
– Çoğunluk mevcut yaşadıkları muhitte EV istiyor.
Yarın biraz daha detaya gireceğim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.