Kategoriler
Genel

Misafiriniz kaç para eder? Nasıl bir ev istiyoruz?

Gaziemir’de 35.000 TL eder. Niye mi? okuyunuz.

Geçen gün başladığım Yeni Proje anketimin sonuçlarının analizine devam ediyorum.

Türk halkı 3+1cidir. Bizim anket de bunu gösterdi. Anketime katılanların yarısından çoğu 100 – 150 m2 arası 3+1 istediklerini söylemişler. 4+1 veya Büyük villa isteyenler de azımsanmayacak sayıda.

İstanbul’da leblebi gibi satılan 1+1 ve stüdyolar hala İzmir’e yabancı duruyor. Soyak Siesta bunu hayata geçirmeye çalışıyor ve inşallah başarılı olurlar ama sayfa sayfa ilanlara bakılırsa pek de iyi gitmiyor.

Mavişehir ‘de bu ufak dairelerden bi ton var ama ne amaçla kullanıldıklarını bu sayfada yazamasam da soyadsız kapı isimlerine bakılırsa herhalde anlaşılır!

2+1 isteyenlerin sayısı katılanların %25i ama bu da sevindirici. Bence bu sayı daha da artacak. İnsanlar artık misafirlik olayına masraf ve ayak kokusu olarak baktıkları için, oturma odası denen olay ortadan kalktı; aileler salonda oturup salonda TV seyredip salonda horluyorlar. Oturma odasız 3+1 yani 2+1 hem daha uygun fiyatlı hem de gayet yeterli. Palmiye Park’ta benzer 2+1 ve 3+1 ler arasındaki fiyat farkı 35.000 TL!. Belki haftada bir kez gelecek bir misafir için evinizde 20 TL harcayacağınıza, dışarı götürüp 50 TL harcayın, 700 hafta yani 14 sene her cuma dışarı çıksanız o oturma odasına denk gelir! Bırakın delik çoraplı misafiri, 35.000 TL cebinizde kalsın.

Gelelim mekanlara;

– Salon: 20 – 40 m2 arası

– Mutfak: 10 – 20 m2 arası

– Oturma Odası: 10 – 20 m2 arası ama %15 gerekmez demiş

– Çocuk Odası: 10 – 20 m2 arası (Çocuk yaşı ile doğru orantılı bu, bir anne müşterim söyledi!)

– Ebeveyn odası: 20 – 30 m2 arası

– Kiler: Gerekli

– İşlik: Olsa da olur, olmasa daha iyi olur

– Ebeveyn Banyosu: Çok gerekli

– Misafir Banyosu: 10m2’den küçük ve gerekli

Sosyal Donatılar;

Güvenlik kesin mi kesin! (Keşke evin konumu öncelikleri listesine hastane yerine karakol koysaydım)

– Ne olursa olsun ama kesin otopark olsun (Alsancak’ı bu yüzden sevmiyorummmm!)

– Herkesin istediği ama kimsenin kullanmadığı Spor alanları ve bakmalık Havuz! (Cidden soruyorum yahu, kılçık Hakan’dan başka milletin terini silmediği o spor aletlerini herkesle beraber kullanmayı kim istiyor??? Hele toplu küvet havuz konseptine çok ama çok karşıyım!)

Anlaşılan o ki, nezih muhitli bir yerde, güvenlikli bir sitede, çok büyük olmayan ama ferah ferah yaşayabileceğimiz yakışıklı bir ev istiyoruz.

Yavaş yavaş birşeyler kafamızda şekilleniyor. Dün yeri belirledik, bugün de projeyi.

Yarın fiyatlar ve ödeme koşulları!

“Misafiriniz kaç para eder? Nasıl bir ev istiyoruz?” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.