Kategoriler
Genel İlk defa ev alacak olanlar

İnternetten ucuz Ev Aramanın ve Bulmanın Yolları – 1 (Arama Yapma Taktikleri)

Öncelikle şu açıklamayı yapıyım; ucuz ev demek, evin fiyatının benzer kalite ve özelliklerdeki komşu evlerden ucuz olması demektir.
Bulacağımız ilanın başlığında ucuz yazıyor olması o evi ucuz yapmaz.
Bir evin fiyatının piyasanın altında olması için;
  • Satanın acil paraya ihtiyacı olması
  • Evin haciz yoluyla satılıyor olması
  • Evin satılamıyor olması
  • Satanın evinden bir şekilde çok mutsuz ve şikayetçi olması

sebeplerinden en az birinin varolması lazım.

Arama yapmaya başlamadan önce ev aradığınız bölgenin yaklaşık piyasasını öğrenmemiz lazım. Hızlı bir şekilde bunu gerçekleştirmek için tek adresim var; http://www.eviminfiyati.com . Bu sayfaya girip kısa bir kayıttan sonra istediğiniz bölgede hayali bir evin fiyatlaması yaptırabilirsiniz. İstediğiniz semtin, istediğiniz sokağında, tipik bir binanın, istediğiniz katında gibi verileri girerek ortalama bir değer bulacaksınız. http://www.eviminfiyati.com bu değerleri mevcut satılık evlerin değerlerine göre belirliyor. Buradan bulacağınız sonuç çok doğru olmayabilir ama en azından SIFIR noktasında değilsiniz artık. 

Buradan bulacağınız rakam ve hayalinizdeki evin özellikleriyle şimdi detaylı arama moduna girebiliriz.

İcradan Satışlar

Bu konuda http://www.icralik.com neredeyse tek adres. Cüzzi bir fiyata üye olabileceğiniz bu sayfada, Türkiye genelinde tüm icradan satışları takip edebiliyorsunuz.
Ben bir defa üye olmaya çalışmıştım; ama satış görevlileri 1 gün içerisinde beni 5 defa arayınca sırf inattan vazgeçmiştim.
Bankaların kendi gayrimenkul sayfalarında da benzer satış ilanlarını bulabilirsiniz.
Garanti Bankası ve İş Bankası’nın gayrimenkul arama sayfalarını bu bağlantılardan inceleyebilirsiniz. Web sayfalarında çok detay vermiyorlar ama araştırmanızı tamamlayabilecek kadar bilgiyi buradan alıp çalıştığınız şubeye gidip daha fazla detay alabilirsiniz. 

Yarın Arama Motorları.

“İnternetten ucuz Ev Aramanın ve Bulmanın Yolları – 1 (Arama Yapma Taktikleri)” için 3 yanıt

Her işte olduğu gibi, burada da bankada birilerini tanımak gerekiyor. Çoğu zaman uygun fiyatlı mülkleri websitelerine koymadan önce tanıdıklar alıveriyor 🙂

Bankalardan satılık olan mülkler normal piyasa fiyatından satmaya çalışıyorlar piyasada "acil" yada "kelepir" denilen mülklerden değil ayrıca sadece dairenin özelliklerini aramak için arıyorsunuz 20 dakika telefonda bekletiliyorsunuz bence bankalar emlak bölümlerini daha da geliştirmeleri gerekmektedir.Bir pazarlama planına uygun olarak hareket ederlerse çok daha iyi işler çıkarabilirler diye düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.