Kategoriler
Genel Siteler

Bedava Reklam Cumaları! – First Class Real Estate Agency

First Class Real Estate, İzmir’in tabelasız tek emlakçısı. Venedik Pizza’nın üstündeler.

Kurucusu Gülçin Uçar. Eski bir Remax’li. Oradan alacağını almış, yeni ufuklara açılmak için FCREA’yı kurmuş. İsimleri niye İngilizce bilmiyorum!

2 yıl önce bana emlakçı ve gayrimenkul danışmanı arasındaki fark başlıklı yazıyı yazdırtmıştı bu arkadaşımız. O zamandan beri arada sırada mail ve telefon ile görüştük ama tanışma fırsatım olmamıştı. Bu hafta ziyaretlerine gittim, iyiki de gitmişim.

Gülçin hanım pozitif enerji fazlası olan bir tatlı bir çatlak! Kendisine de söyledim. Ben onu ve çalışma arkadaşlarını çok sevdim; umarım çok başarılı olurlar.

Müşterileri genelde zenginler. Urla ve Alsancak ağırlıklı çalışıyorlar. Genelde Gayrimenkul danışmanlarının yaptığı, insanı kasan ve sıkan alışkanlıkları yok; örneğin, yer gösterme formu gibi gereksiz bir şeyi silip atmış. Eğitime önem veriyorlar. Müşteri bağlılığını ön planda tutuyorlar. Ekiplerindeki herkes müşterileri ile aynı sosyal çevrede, bu da onlar için büyük bir avantaj.

Kendisi benim ortağın Urla’da yaptığı Kuğu Evleri‘ni çok güzel satacağını söyledi; bekleyip göreceğiz!

“Bedava Reklam Cumaları! – First Class Real Estate Agency” için 3 yanıt

Kemal bey, yukarıda bahsi geçen danışman arkadaşımızdan da cevap geldi size. buyrunuz.
Kemal Bey başınıza gelen duruma üzüldüm , maalesef emeğe saygısı olmayan , bizim işimizin sadece 10 dakika yer göstererek hizmet bedeli istediğimizi düşünen , aslında 10 dakikanın arkasındaki tüm çalışmaları , pazar araştırmalarını ve bu mülkle ilgili tüm diğer alıcılar ile olan görüşmeleri , en önemlisi yıllarla oluşmuş kötü ve iyi tecrübelerden kazanılan deneyimi hiçe sayan bir zihniyet hala mevcut . Ama bu zihniyet sizce de biraz kolay yoldan ve çok emek sarfetmeden hizmet bedeli kazanmaya çalışan bazı meslektaşlarımız sayesinde kazanılmadı mı ? Sizin çalışma prensiplerinize saygım sonsuz , biz firma olarak alıcı ve satıcılar ile daha dostane ilişkiler kurmayı tercih ediyoruz , ve elimizden geldiği kadar çalışmalarımız hakkında geri bildirim yapıyoruz , ve hizmet kalitemizi olabildiği kadar yüksek tutarak onların çalışmalarımızı ve çabamız hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu tarz dostane ilişkiler kurduğunuz bir kişiye yer gösterme formu imzalatmak veya aracılık sözleşmesi imzalatmak kurduğumuz samimiyete zarar verir , o yüzden bu tarz formlar kullanmak yerine biz müşterilerimize güvenerek işe başlıyoruz , ve karşı tarafta bu güvene güvenle cevap veriyor. Ayrıca zaten mal sahibi ile aranızdaki ilişki sağlam temeller üzerine oturduğu zaman alıcı her ne kadar sizi atlamaya çalışsa da mal sahibi tarafından size yönlendirilecektir , güven uyandırmayan kişiler ile baştan ticarete başlamıyoruz ( çok şükür alıcı ve satıcı talebimiz fazla !!! ) veya bir şekilde kontrolü elimizde tutuyoruz …Her ticarette olduğu gibi bizim alışverişlerimizde de sizin yaşadığınız olaylar yaşanıyor , ama her ticaretle uğraşan kişi belli riskleri göze alarak işe başlar , biz bunları ticari risk olarak değerlendiriyoruz ve inanın kayıplarımız sizin kayıplarınızdan fazla değil ! Biz firma prensiplerini karşılıklı güven üzerine oturttuk , tüm çalışanlarımıza da felsefemizi aşıladık , ve bazen biz de sizin yaşadıklarınızı yaşasak da prensiplerimizden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz. Size çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sayın kemal mustafa kardes, formu imzalatsan ne fark edecekti? Mahkemeye mi verecektin? Yanlış adammayız çalıştığın için basına böyle birsey gelmiş. Düzgün adam olsa sana hakkını verirdi. Ayrıca yer gösterince noluyo anlamadım?? Dünyada öyle bir yer yoktu sen mi yarattın? Eğer arsa sahibi anlasmalarİna aracılık ettiysen o zaman farklı. Büyük ihtimal o yerin evrakları bile yoktu sende, ya da biryerlerden bulmuştun; arsa sahibinden yetki Almis olsaydın yine böyle birsey basına gelmeyebilirdi. Bu sebeple emlakci ve danışmanı ayırmak gerekiyor.

Sizi tebrik ederim, yer gösterme formunu gereksiz bir sey diye adlandirmissiniz. Profosyonel calisan bir gayrimenkul danismani
asla yer gösterme formunu doldurmadan hizmet vermemeli. Sizin gibi gayrimenkul sektörünün icinde olan ve bu isi iyi bilen bir kisi bu cümleyi asla yazmamaliydi. Hangi düsünceye dayanarak yazdiniz bilmiyorum. Ben Izmir de ünlü bir firmaya (ama sadece adi ünlü??)form imzalatmadan Narlidere otoyola cepheli arsa gösterme zafiyeti (ünlü kisiye) yaparak hizmet vermistim. AMA NE YAZIK ki ünlü firmanin ünlü müteahhiti arsa sahibi ile temas kurarak arsayi aldilar. Eger sizin deyiminizle gereksiz tabir ettiginiz yer gösterme formunu imzalatarak hizmet verseydim simdi bu satirlari bana yazdirmak zorunda kalmazdiniz sayin DAGISTAN. Umarim ne anlatmak istedigimi anlamissinizdir. Saygi ve selamlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.