Kategoriler
Genel

İstanbul’lu Büyük İnşaatçılar İzmir’e Neden Gelmiyor?

Dün emlakkulisi.com‘dan aldığım bir soru bu. Dolu dolu bir cevap olacağı için bu sayfaya taşımak istedim.
Madde madde cevaplıyorum soruyu;
– Ağaoğlu aptal olmadığı için İzmir’e gelmiyor! Biraz kar potansiyeli görse ben bu yazıyı yazarken akşam gelir sabah inşaata başlardı herhalde.
İzmir fakir! Ağaoğu İstanbul’da İzmir’in Menemen’i gibi bir yerde 2000 TL/m2’ye 2 günde binlerce ev satarken, Menemen’de daireler 700 TL/m2’den satılamıyor bile.
İzmir’de 5 milyon kişi var, İstanbul’da 20 milyon! İzmir’deki talep İstanbul’dakinin yanında devede kulak. Arz da talebi takip ediyor.
İzmir yaşlanan, yayalaşan ve yavaşlayan bir şehir; Bu konuda yazdım daha önce. İzmir’de para kazanıp harcayabilecek genç sayısı yok, çünkü hepsi İstanbul’a kaçıyor para kazanabilmek için. İzmir artık bir emekli şehri.
İzmir’deki arsa maliyeti inşaatçıyı gebertiyor. Ağaoğlu’nun 5000 TL/m2’ye sattığı yerdeki arsa maliyetine İzmir’li müteahhitler 3000 TL/m2’ye satamıyor; örneğin Mavişehir’deki bir ton proje. İzmir’li seyahat etmeyi sevmediği için şehir merkezleri çok pahalı ve şehir büyüyemiyor.
Tüketiciler Kaz olmasın, yoldurtmasın kendini! Müteahhitlerin %80i dediğiniz gibi işini bilmiyorsa, ev alanların %80’i de aptal olmuş oluyor! Müşteriler daha seçici ve cezalandırıcı olsa, o zaman bu kalitesiz inşaatlar birer birer yokolur. 150.000 nüfuslu Gaziemir’de 150 adet müteahhit var!!! O kadar doktor yok ama! Sizce de bir anormallik yok mu??

Son olarak da benden bir soru size;
Eğer Ağaoğlu’nun Bahçeşehir projesinin benzerini, benzer özelliklerde (uzaklık, arsa maliyeti, vs…) bir lokasyon olan İzmir Koyundere’de yapsam 100 m2’lik bir daireyi 200.000 TL’ye alır mısınız? Aşağıda yorum bırakarak cevabınızı gönderin lütfen.

“İstanbul’lu Büyük İnşaatçılar İzmir’e Neden Gelmiyor?” için 5 yanıt

Güzelbahçeyi ben de çok beğeniyorum ama ne yazık ki bir türlü hakketiği değeri bulamıyor. Bence eski çirkin yapılaşmanın yüzünden.
Az katlı bol yeşil alanlı yaşamı herkes istiyor ama maliyeti de ona göre fazla oluyor. Hayatımın kolaylaştığı yaşa kadar merkezi yerlerde oturmam benim için şart.

Aman merkezde olayım, aman hareketten uzak kalmayayım, bakkala da yakın olayım, okula da yakın olayım, // gürültüye ve trafiğe de…

Son kısımı pek itiraf edemeseler de İzmir'linin genel düşüncesi budur. Ve bu yüzden 30-40 yaşında, balkondan sadece karşı balkon veya başka bir bina çatısı manzarası olan rüzgar (hava) almayan, yazları giderek daha da ısınan ama MERKEZİ evlerde oturmayı seviyorlar.

Ben sevmiyorum sıkıldım artık, çocukluğumdaki gibi bahçeli evleri seviyorum bir semt adını değil…

Güzelbahçe'yi çok beğeniyorum. Umarım oradan bahçeli bir ev alabilir, hayallerime kavuşabilirim.

Başarılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.