Kategoriler
Genel

Niye Her Gün Sizin Kadar Akıllı 100.000 Kişi Bu Adama Danışıyor?

İstanbul’un nüfusu 20 Milyon. Her sene 100 binlerce ev satılıyor. Bu insanların en akıllıları, araştırmacıları, okumuşları bu adama danışmadan yatırım yapmıyorlar, ev, arsa almıyorlar.
Ona soru sormak da, cevabı da bedava.
Bu işten para kazanıyor ama soru sorandan veya komisyonculuk yaparak değil!
Yaptığı iş çok zor, çünkü cevapları yazılı olarak ortada duruyor, hem de senelerce; bugün bugündür diyip fikir değiştirme şansı yok.
Bir projeyi överken ‘acaba bu şirket bu adamı yemlemiş midir?’ diye de şüphelenmiyor insanlar; çünkü seneler içinde kendisin kanıtlamış! Sayfasına ilan veren şirketi yerden yere vurabiliyor.
Tüm başarılı müteahhitler ile arkadaş; çünkü sadece müşteriler değil, bu işi yapanlar da onun fikirlerine saygı duyuyor ve gerçeği söylediğini biliyor.
İşte bu adam Tebernüş Kireçci. Benim yaklaşık 1 senedir soru cevap yazdığım EMLAKKULISI.COM sayfasının sahibi ve bana bu şansı veren kişi.
Geçen hafta İstanbul ziyaretim sırasında 1 senedir arada sırada telefon ile konuştuğumuz Tebernüş beyle tanışma fırsatım oldu.
Gözlemlerim şöyle;
          Çok rahat ve kendinden emin.
          Genç
          Hiperaktif
          Çok saygılı. Ben hemen Sen moduna girdiysem de o hala bana siz diye hitap ediyor. Belki bana da bir mesaj vermeye çalıştı ama zaman içerisinde ben onu bozacağım diye düşünüyorum.
          Detaylar içerisinde kaybolmuyor. Detaylardan çok doğru ve mantıklı genellemeler yapıyor. Örneğin benim İstanbul’u ziyaret edip İzmir’de yapabileceğim şeyleri gözlemlememle ilgili şöyle bir benzetme yaptı; Museviler bu yüzden başarılı oluyor… Tüm dünyayı gezerler, nerede ne yoksa hemen görürler ve o açığı kapatırlar… O yüzden de çok başarılı olurlar…
          Tek anlamlı konuşuyor; söylediklerini başka bir tarafa çekmenin olanağı yok. Direk ve açık.
          Acayip yoğun.
          Mimar mühendis olmamasına rağmen, bir projenin piyasa koşullarına göre yorumlamasını herkesden daha iyi yapabilecek deneyim ve bilgiye sahip.
          Ailesine düşkün
          Gayrimenkul delisi. En sert havada bile helikopterle İstanbul’un bir tarafından diğer tarafına kadar uçup, projelerin her hafta fotoğrafını çekip yorumlayacak kadar deli!
          Detaylara çok meraklı ve görür bir gözü var; yüzlerce projenin üzerinden uçuyor ama en ufak bir değişikliği bile fark edebiliyor
          Tarihe ve seyahata meraklı. İzmir’in niye İstanbul’un bu kadar gerisinde kaldığını tarihe dayanarak açıklıyor; İspanya’daki projelerin niye başarısız olduklarını kendi gözlemlerine göre anlatabiliyor.
          Çok sigara içiyor; umarım bırakır J
İşte bu sebeplerlerden dolayı günde 100binlerce kişi Tebernüş beyi ve Emlakkulisi.com u okuyor ve ona güveniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.