Kategoriler
Genel Siteler

Boşanmış Kişiler için En Uygun Semtler?

Bu aralar etrafım boşanan çiftler ile dolu. Son 2 sene içerisinde tanıdığım veya arkadaşım herhalde toplam 10 çift boşanmıştır.
Allah korusun öyle bir niyetim ve düşüncem yok. Eşimi de çok seviyorum ama güzel bir yazı konusu olacağını düşündüm; boşanan insanlar nerede, nasıl yaşamalı?
İnsan boşanırken nasıl duygu ve düşüncelerden geçer bilmiyorum ama herhalde çok da mutlu bir dönem değildir. Geçen hafta Evlenme profili olarak bu sayfaya eklediğim test sonuçları gösteriyor ki, özellikle yeni boşanmış kişilerin sosyal skorları çok düşük çıkıyor. Bu da boşanmış kişinin mevcut çevresinden bir kaçış içerisinde olduğunun belirtisi.
Böyle durumlarda tavsiye edilen, durumun verdiği ağır psikolojik yük içerisinde ev almak gibi zor ve önemli bir kararın verilmemesi. Sonrası çok büyük hüsran olabilir.
Boşanmış kişi eğer çocuk sahibi ise durumu tabii daha farklı olur; çocuğun hayatının olabildiğince aynı şekilde ilerlemesi için bulunduğu mevcut semtten, çevreden ve okuldan ayrılmaması çok önemli.
Eğer çocuk yoksa, kişi daha serbest hareket edebilir. Bu durumda da içinde bulunduğu sıkıntılı ve hep aynı soruları soran sosyal çevreden kaçmak isteyebilir. Hatta bir süre izole bir hayat yaşamak isteyebilir.
Geçtiği süreci kabullenmiş ve tekrar hayata karışmak isteyen boşanmış bir kişi için bence sosyal hayatı hareketli ve renkli semtleri seçmesi çok önemli. İzmir için Bornova, Bostanlı, Mavişehir, Alsancak, Hatay, Balçova ve Güzelyalı doğru seçimler olabilir.
Bu semtlerde insanlar ile kaynaşabileceği sinema, tiyatro, cafe, bar, restoran, ve AVM’lerin olması bu bölgelerin boşanmış kişiler için doğru ve güvenli yaşam alanları olmasını sağlıyor.
Özellikle yalnız veya çocuklu bayanların merkezi ve güvenlikli siteleri, semt sakinlerinin boşanmış kişilere öcü olarak bakmadığı daha modern bölgeleri seçmesi bu sürecin çok daha rahat atlatılmasını sağlar.
Tabii bekara karı boşamak kolay derler; ben de evli birisi olarak böyle yorumları kolayca yapıyorum ama sayfayı takip eden boşanmış arkadaşlardan da yorumlarını bekliyorum.

“Boşanmış Kişiler için En Uygun Semtler?” için 2 yanıt

boşanmak üzere olan ben zaten güzelyalıda oturuyorum tespitlerinizde haklısınız :)insanın kafasını dagıtabıleceği yerlerden biri..

sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.