Kategoriler
Genel

Karşıyaka’nın Urla’sı – Sasalı!

Bizim tarafın yeni Alsancak’ı nasıl Urla olduysa, 35 1/2’un da Urla’sı Sasalı olmuş.

İzmir’de Menderes’ten sonra neden bu kadar değerlendiğini anlayamadığım 2. bölgedir kendisi; Sasalı!

En son 1 sene önce uğramıştım, bugün tekrar ziyaret ettim. Uçmuş gitmiş. Yüzlerce villa var; her ne kadar yağmurlu bir gündüyse de hayat yok gibi gözüktü. Güzel evler de gördüm, çok maymunlar da. 2 sene önce gördüğüm sitelerde hala satılıklar var ve fiyatlar aynı. Yeni yapılan nispeten daha güzel villalarda fiyatlar 2000 – 3000 TL/m2 civarında.

Son 2 senede Sasalı’da en çok arsa sahipleri kazandı! Şu an 10/20 villa imarlı arsalar 250 TL/m2’den satışta; 2 sene önce 150 TL/m2’ydi.

Bu sayfayı okuyup da Sasalı’da yaşayan veya yaşayan tanıdığı olan varsa bizimle neden Sasalı’yı sevdiklerini paylaşırlarsa ben de Sasalı’nın nasıl bu kadar değerlendiğini anlamaya çalışacağım. Sivrisinek istilaları, arıtma tesisi kokusu, hala bozuk yollar, çürük zemin benim Sasalı’yı sevmememin başlıca nedenleri. Şunu da söylemeliyim ki, geçen sene açılan Doğal Yaşam Alanı’na kadar olan yol ve çevre düzenlemeleri gerçekten çok güzel olmuş.

Hangisi çirkin hangisi güzel siz karar verin diye biraz fotoğraf çektim; buyrunuz buradan.

“Karşıyaka’nın Urla’sı – Sasalı!” için 2 yanıt

Sayın emlak gurmesi.
Öncelikle yazınızı biraz geç edindiğim için,zamanlama hatam için özür dilerim.
Güzel kardeşim oturduğun yerden ahkam kesiyorsunuz,emlak emlak experiymiş gibi,
madem arsalar 2 yılda katladı sen neden göremedin,başkalarına akıl vereceğine alsaydın
öncelikle sasalı özellikle k.yaka bölgesinin banliyösüne en iyi aday,ikincisi arıtma kokusu
filan da yok,arıtma kokusu daha çok m.şehir ve çiğliyi etkiliyor buda izmir b.şehir belediyesinin ayıbı,zemini iyi değil doğru, en azından imar durumu 2 kat ,m.şehir gibi gökdelen imarı yok ,ama k.yaka,bostanlı,çiğli,bayraklı, alsancak güzelyalı,balçova,n.dere sahil kesimlerinin zemin gerilim değerleri farklımı ?sivrisinek istilasına gelince siz herhalde uzun zamandır sasalı’ya gelmediniz,yapılaşma oldukça ve mücadele yapıldıkça o sorun olmaktan çıkmak üzere,kaldı ki yukarıda saydığım semtler,çeşme,marmaris,bodrum ve daha birçok yerde yoğun ilaçlamaya rağmen yine sivrisinek vardır,sasalıda ilaçlama belediyece yapılmadığından (o da çiğli belediyesinin ayıbı) biraz daha fazladır,yollarıda bozuksa o da kimin kusuru bilemiyorum.
Lütfen oturduğunuz yerden ahkam kesip çamur atmayın,gelişmekte olan bir bölgeye
zarar veriyorsunuz.eleştirecekseniz buralara hizmet getirmeyenleri eleştiriniz.
saygılarımla .

Bu hırs ve terbiyesizlik niye anlamadım??? Beğenmediyseniz okumayın; çok biliyorsanız siz bir sayfa yapın, yazın, biz de okuyalım. Yanıt yazmamı gerektirmeyecek bir düzeydesiniz beyin ve görgü olarak…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.