Kategoriler
Konut Projeleri

Akşan Yapı’dan 400 milyon liralık 2 proje!

İzmir Menemen’de 200 milyon liralık yatınmla 555 konutluk “35. Sokak” projesini hayata geçiren Akşan Yapı, kente 400 milyon liralık 2 özel proje daha kazandıracak

Hafif çelik yapı sistemi depreme karşı dayanıklılık sağlıyor. Türkiye genelinde inşa ettiği çelik yapı sistemine dayalı konutlarla sağlam olduğu kadar estetik yaşam alanları oluşturan Akşan Yapı, Menemen’de inşa ettiği ülkenin en büyük çelik yapı projesi “35. Sokak”m ardından yeni projeler için hazırlıklara başladı.Yeni yatırımlar için arazi belirleme aşamasında olduklarını dile getiren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, İzmir için 2 büyük proje daha planladıklarını söyledi.
 

HEDEF 5 BİN KONUT

Türkiye’yi çelik yapı sistemleri ile tanıştırdıklarını belirten Şimşek, “Maliyeti yaklaşık 400 milyon lira olacak projelerimiz, 35. Sokak gibi İzmir’in mimari dokusuna uygun, kentsel dönüşüme öncülük edecek, İzmirliler’in ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, uygun fiyat aralığı ile geniş bir kesime hitap eden projeler olacak” dedi.
 
35. Sokak projesinin 555 konuttan oluşan ilk etabını ocak ayında sahiplerine teslim edeceklerini açıklayan Şimşek, “Ulukent’teki 35. Sokak projemizin değeri 200 milyon lira. Yine bu bölgede 100 milyon lira yatınmla yeni bir projeyi hayata geçireceğiz. Kentin batı bölümünde de yaklaşık 300 milyon liralık yatırım ile ayrı bir projemiz daha var.
 
Karşıyaka bölgesindeki arsamızı aldık. Batı bölümünde de arsamızı almak üzereyiz.Projelerimizi en kısa zamanda açıklayarak, inşaatlarına başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.İzmir’de yapılacak kentsel dönüşüm projelerine de talip olduklarını ifade eden Şimşek, bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi. 2015 yılma kadar Türkiye’de 5 bin konut üretimi yapmayı Ş planladıklarını – açıklayan Şimşek, bunun büyük bir bölümünü İzmir’de hayata geçirmek istediklerini vurguladı.
 

DEPREME DAYANIKLI

Eylül ayında İzmir’deki belediyeler ve sektörel dernekler ile ortak bir platform oluşturarak kentsel dönüşüm projelerinde çelik yapıların önemine dikkat çekeceklerini de açıklayan Şimşek, EXPO alarmımda da daha sonra değerlendirilmesi için çelik yapılarla donatılmasının yerinde olacağım kaydetti. İnşa ettikleri çelik yapıların deprem, enerji ve çevre sorunlarına çözüm belirten çelik yapı en dayanıklı sistem olduğunu söyledi.

Habertürk Egeli

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/aksan_yapidan_400_milyon_liralik_2_proje!/emlak-yasam-sektorden-haberler/A647NpIeH8I=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.