Kategoriler
Konut Projeleri

Bu ilçelerdeki konutlar el yakıyor!

İstanbul’da ikinci el konutlarda fiyatlar son bir yılda yüzde 11 arttı. Satılık konutta en pahalı ilçe Beşiktaş olurken, kiralık konutta ise şampiyon Beyoğlu.

İstanbul’un nispeten dışarıdaki ilçe ve bölgelerinde arz fazlası nedeniyle satılık ve kiralık konut fiyatlarının nispeten düşük olduğunu, markalı konutların da bir bölgedeki fiyatları yüzde 5 ilâ 10 oranında arttırdığını belirten Re/Max Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, İstanbul’da ikinci el satılık ve kiralık konut piyasasında fiyatların son 1 yılda yüzde 11 artış gösterdiğini kaydetti.
 


Şehir merkezine talep düşmüyor

Şehir merkezinde nispeten daha eski binalar olmasına rağmen talebin düşmediğini belirten Karahan, şöyle konuştu: “Bu bölgelere her zaman talep oluyor. Aynı zamanda bu bölgelere yeni, markalı konutlar geldiğinde de etkilenme oluyor. Çağdaş yapılaşma bir bölgeye girdiğinde fiyatları da yukarı doğru psikolojik olarak çekiyor. Markalı konutların girdiği bölgelerde, yüzde 5 ile 10 arasında fiyat artışları görülüyor.”

Halkın yüzde 60’ı ev sahibi
Ekonomik büyümenin vites küçültmesiyle ikinci el konut piyasasında da büyümenin yavaşladığını kaydeden Karahan, Temmuz-Ağustos aylarında sezonsal bir düşüş yaşanacağını belirtti. Türkiye’deki konut sahipliği oranının henüz yüzde 60’larda olduğunu ifade eden Gökhan Karahan, “Konut arzı istikrarlı olursa, ev sahiplerinin de sayısı artacak, daha yüksek oranda konut sahipliği olacak. Sağlıklı bir orta kesimin oluşması ve verilen konut kredilerinin hacminin artmasıyla da daha çok insan ev sahibi olacak” diye konuştu.

Satılıkta Beşiktaş, kiralıkta Beyoğlu
Hürriyet gazetesinden Meltem Kara’nın haberine göre ikinci el satılık konutta İstanbul’un en pahalı ilçeleri sırasıyla Beşiktaş, Sarıyer ve Kadıköy olurken, kiralık konutta ise sıralama Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli oldu. Beşiktaş’ta 100 metrekarelik bir evin ortalama fiyatı 315 bin 645 lira seviyesinde olurken Sarıyer’de 265 bin 306 lira, Kadıköy’de ise 264 bin 941 lira oldu. Yine 100 metrekarelik bir daire baz alındığında Beyoğlu’nda ortalama metrekare kira fiyatı bin 684 lira olurken Beşiktaş’ta bin 666 lira, Şişli’de ise bin 260 lira düzeyinde kaldı.


İşte en ucuz ilçeler

İkinci el satılık ve kiralık konut piyasasında en ucuz ilçeler ise satılık konutta Sultanbeyli, Esenyurt ve Silivri iken, kiralık konutta Sultanbeyli, Arnavutköy ve Çatalca ilk sıralarda. Sultanbeyli’de 100 metrekare dairenin fiyatı ortalama 73 bin 378 lira, Esenyurt’ta 93 bin 960 lira, Silivri’de ise 95 bin 866 lira düzeyinde iken, Sultanbeyli’de kiralar metrekare başına 381 lira, Arnavutköy’de 401 lira ve Çatalca’da 423 lira olarak gerçekleşti.

DETAYLI KONUT ENDEKSİ İÇİN TIKLAYIN

KONUT FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/bu_ilcelerdeki_konutlar_el_yakiyor!/emlak-yasam-sektorden-haberler/9Tt06Mvk%2DfU=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.