Kategoriler
Konut Projeleri

Areon Bağ Evleri’nde 69 bin lira! Yüzde 7 indirim!

Areon GYG tarafından Bodrum’da hayata geçirilen Bağevleri projesinde metrekare birim fiyatı 1.900 lira olarak belirlendi…
 Areon Bağ Evleri'nde 69 bin lira! Yüzde 7 indirim!

İstanbul’da 200 bin liralık stüdyo daireden prim beklenemez

Bu haftaki konuğumuz, Areon Andanos Residence projesi ile Bodrum’da 69 bin liraya ev sahibi olma fırsatı sunan Areon Yapı Genel Müdür Yardımcısı Canan Alarçın. Canan Alarçın, 1+1 dairelerin 150-200 bin liralardan satıldığı İstanbul’da artık yatırım yapmanın zorlaştığını ifade ediyor ve “Biz Bodrum gibi bir yerde 69 bin liraya konut sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Bizim projelerimizde prim oranı yüzde 30’un altına düşmüyor. Kaldı ki konutlarımız sadece ikinci konut amaçlı değil. Müşterilerimizin yüzde 20’si ilk konutunu alan genç yatırımcılar” diyor…

İstanbul’da yaşayanlar artık ilk evini Bodrum’dan alıyor

Bodrum’da nasıl uygun fiyata konut üretilip satılabiliyor, Areon Yapı kimdir, Bodrum konut geliştirmek için uygun bir Pazar mı, şirket İstanbul’a da yönelecek mi? Bu soruların cevaplarını merak edenler içinsahibinden.com Projeler editörü Selma Şenol sizler için Areon Yapı Genel Müdür Yardımcısı Canan Alarçın’a sordu. İşte o söyleşi:

Areon Yapı kimdir? Biz nereden tanıyoruz?

Areon Yapı 15 yıllık bir inşaat firması. Turizm kökenli bir firma. Otel ve tatil köyü işletmeciliği yapıyor , Kossa Clup, Sea You bunlardan bazıları. İnşaatı devam eden Bağevleri konut projemizin teslimatına ise 2 ay önce başladık. Planlanandan önce teslim ediyoruz.

Areon Bağevleri’ni ne kadar erken teslim ediyorsunuz?

Zamanında ediyoruz. Yıl sonu itibariyle inşaat şantiyesiyle ilişiğimiz kesilmiş olacak.

Bildiğimiz kadarıyla Areon Bağevleri, Tuzla’da 60 bin metrekare alan üzerinde hayata geçen 136 konutluk bir proje. 

Bu aynı zamanda sizin şirketin konut olarak ilk projesi miydi?

Hayır. Daha önce Sea You2 isimli bir projemiz vardı, İrlandalılara devrettik. Areon Andanos Residence bizim konutta 3. Projemiz. Ama hem bina şekli, hem metrekareleri, hem sunduğu yaşam tarzı ve avantajları ile bizim için gurur kaynağı.

Areon Andanos kampanya koşulları kadar Bodrum’da büyük bir konut projesi olması ile de dikkat çekiyor. Biraz rakamsal büyüklüklerinden bahsedebilir miyiz?

57 dönüm arsa üzerinde geliştirdik. Burası eski bir kooperatif arsasıydı. 22 yıl önce 37 ortak bu arsayı almışlar ama proje geliştirememişler. Bizim BağEvleri projemizi referans alarak bize geldiler, kat karşılığı anlaştık kendileriyle. Nitekim BağEvleri de yine böyle proje geliştirilmeyen bir kooperatif arsası üzerinde geliştirilmişti. Andanos, onun tam karşısındaki arsa. Bu yıl Ağustos sonunda inşaata başlıyoruz, 2014 yılında da teslim edeceğiz. 84 bloktan oluşan bir proje. 64 tanesi 2+1dublek, 86 adedi 1+1, 5 adedi loft, 16 adedi ise stüdyo daire tarzında.

İstanbul’da hele de merkezi yerde ise en çabuk satılan daireler stüdyolar ve 1+1’lerdi. Sizin projenizde de bu geçerli mi?

Kesinlikle. Stüdyo tarzında çok az daire elimizde kaldı. Genç bir çift düşünün. Evi sadece otel amaçlı kullanmak istiyor. Koya, Yalıkavak’a, Turgutreis’e gitmek istiyor. Onun için hem yaşam alanı hem de sunduğu avantajlarla çok rantabl bir yatırım. Çünkü ailesiyle birlikte çantasını alıp gelecek. Biz onlara stüdyo dairelerde ankastresinden tutup da oturma grubuna, hatta çatal kaşığına kadar veriyoruz. Diğer daire planlarında ise 30 Ağustos’a kadar geçerli şeker gibi bir kampanyamız var. Tüm ankastre ürünleri şirketimiz sağlıyor.

Herhalde ortalama metrekare fiyatı 1900 TL’ye denk geliyor. Siz bölgenin en uygun fiyatlı projelerinden olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

Hem en uygun fiyatlı projelerdeniz hem de müşteriyi yormuyoruz. Liste fiyatı üzerinden 37-40 ay vade farkı almadan taksit yapıyoruz. Peşinde yüzde 7 indirimimiz var. Ödenen peşinata göre de küçük indirimler yapabiliyoruz. Başlangıç fiyatımız 69 bin lira, stüdyo daireler için. 55 metrekare 1+1 dairelerimiz de 95 bin liradan başlıyor.

Nasıl bu kadar uygun fiyatlı satış yapabiliyorsunuz?

Biz taşeron kullanmıyoruz. Bodrum’un yerli bir firmasıyız. Malzemeyi peşin alıyoruz. Sadece inşaat firması değiliz, firma olarak başka gelir kaynaklarımız var. Bu soruyu sormakta haklısınız. Sektör dalgalı bir hal almaya başladı. Lansmandaki firmalar bile alıcıların canını yakabiliyor. İyi analiz edilmesi gereken bir dönem. Biz müşterimizi hemen satış masasına oturtmuyoruz. Devam eden ve bitmiş projelerimizi gezdiriyoruz. Onların diğer müşterilerle temas etmelerini sağlıyoruz. Kafalarına yatıyorsa masaya oturup konuşuyoruz. Biz bir aileyi biraraya getiriyor gibi düşünüyoruz. Onların istediği gibi ödeme koşulları sağlıyoruz, bizim mali yapımızı bozmayacak şekilde senetler yapıyoruz. Banka ile uğraştırmıyoruz. Evet arada banka olunca müşteri için sağlamlık getiriyor ama ek maliyet de getiriyor. O zaman benim 69 bin liralık dairem bir anda 79 bin liraya çıkıyor.

Fiyatın bu kadar uygun olmasında denize uzaklığının payı olabilir mi?

Hayır lokasyon olarak çok iyi bir noktada. Havaalanı 10 dakika mesafede. Bodrum merkeze 22 kilometre mesafede. Dünyadaki 3 flamingo kuş cennetinden birine de 700 metre mesafede. Bu nedenle sitedekiler gerçekten şanslı insanlar. Bütün daireler kuş cenneti manzaralı. Tek bir nokta var, dünya miras listesinde olduğu için denizi kullanamıyorsunuz. Ama biz Boğaziçi Köyü’nün hemen yanındaki beach’ı satın aldık. Böylece durum avantaja dönüştü. Halk plajı yok, sadece siteye özel, shuttlelarla gidip gelebileceğiniz bir beach’iniz var. Daireler 365 gün yaşamaya müsait, yani sadece yazlıkmış gibi düşünmemek gerekiyor. Bakımları bizim tarafımızdan yapılıyor, boya badana bakım masrafınız yok. İki tane mini golf sahamız var. 57 bin metrekare alanın 38 bin metrekaresi yeşil alan. 300 metrekare açık, 150 metrekare da kapalı yüzme havuzuna sahibiz.

Rezidans projesinden bahsediyoruz, aidatı ne kadar?

Metrekaresi 1.5 TL üzerinden aidat alınacak. Yani 55 metrekare dairenin aylık aidatı 82.5 TL. Biz 12 ay ödenecek bu rakamın müşteriyi çok yormamasını istedik. Bu nedenle aidat rakamını sözleşmeye de yazdık ki teslim aldıktan sonra farklı bir rakamla karşılaşmayacaklarını bilsinler. Zaten yönetimi başka bir şirkete de bırakmıyoruz, bu işten kar payı amaçlamıyoruz. İsteyene housekeeping hizmeti de veriyoruz.

En pahalı daireniz hangisi?

250 bin lira flat daire. 3 banyo 3 tuvaleti var. Bütün binanın üst katı tek kişiye ait. Tek parça balkonu var.

Satışlar nasıl gidiyor?

2.5 ay önce satışa çıktık yüzde 53’lük satış rakamına ulaştık. En çok satılan daireler 1+1 tipinde olanlar. Ekonomik fiyatlı, kolay alınabilir, mutfağı ayrı olan bu dairelerden az sayıda kaldı.

Talep genelde nerelerden geliyor?

İstanbul ağırlıklı olmak üzere büyükşehirlerden talep var ama yurtdışı dikkat çekici. Hollanda, Almanya, Fransa, Kanada’dan yani gurbetçilerin yoğun yaşadığı yerlerden yüklü talep var. Azerbaycan’dan toplu alım teklifleri geliyor. ABD’li bir müşteriye sattık.

Mütekabiliyet yasasının hayata geçmesi sonrasında yabancılara yönelik bir pazarlamanız olacak mı?

Rusya’da iki hafta önce satış yaptık. Biz satışlarda satış vaadi sözleşmesi yapıyoruz, ona göre ödeme planı sunuyoruz. Yurtdışı satışlarında senet yapmıyoruz.

Bu projede satışları ne zaman tamamlamayı planlıyorsunuz?

Büyük ihtimalle 5. Ayın sonunda tamamlamış oluruz.

Ne kadarlık bir prim vadediyor?

19 Mayıs’ta ilk lansmanımızı yaptık. Bugüne kadar alanlar yüzde 20 kar elde ettiler. Bitişte ise yüzde 40-45 prim yapmış olacak.

Herhalde alanlar ikinci ev, yazlık gibi düşünenlerden oluşuyor!

Yoo, İstanbul’da yaşadığı halde ilk evini burdan alan genç bir kesim var. Yüzde 20’si ilk evini alanlardan oluşuyor diyebilirim. İstanbul’da bu fiyatlardan ev alması çok zor. Oradaki meslektaşlarımızdan özür diliyorum ama 1+1 daireye 160-200 bin lira verilerek yatırım yapılamaz. Prim beklenemez. Ama benim projemde 69 bin liraya yatırım yapıyorsunuz. Üstelik bizde primler yüzde 30’un altına düşmüyor.

Bodrum pazarını değerlendirir misiniz? Konut geliştirmek için iyi bir Pazar mı?

Bodrum İstanbul gibi iki yakasına sürekli büyüyen bir kent. Bu da kentteki son büyük arsalardan biri. Biz Bodrum firmasıyız, Bodrum’un ustasıyız. İstanbul’dan konut projesi geliştirmek için gelenler ya arsa bulamıyor, ya da fahiş fiyattan buluyorlar.

Şirket olarak gelecek hedeflerinizde sadece Bodrum mu var?

Bodrum’da 3 projemiz daha olacak ama İstanbul’da çok güzel lokasyonlarda arsalarımız var. Türkiye’nin şartları şu anda çok zorlu, Avrupa’daki kriz, kapımızdaki savaş çanları. Piyasa durulduktan sonra İstanbul’a yönelebiliriz. Kartal, Sarıyer ve Levent’te arsalarımız var.

0216 550 00 65

www.areongyg.com

Kaynak: http://emlakkulisi.com/areon-bag-evlerinde-69-bin-lira-yuzde-7-indirim/132245

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.