Kategoriler
Konut Projeleri

Emay, turizme Hilton’la girdi

TÜRKİYE’de 1955 yılından bu yana faaliyet gösteren dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Hilton Worldwide, İstanbul Anadolu yakasındaki ilk oteli Hilton İstanbul Kozyatağı Konferans Merkezi ve Spa’yı 2013 yılında açacak. Otel için Emay İnşaat iştiraklerinden Emaytaş İnşaat ile dün franchise sözleşmesi imzalanırken, yatırım tutarı ise 150 milyon doları bulacak.

Hilton Worldwide Türkiye Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Collini, İstanbul’un dünya destinasyonu olduğuna dikkati çekti.

Kongre turizminde 9’uncu
Michael Collini, İstanbul kongre ve konferans merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, şunları söyledi: “İstanbul, Uluslararası Kongre ve Toplantı Birliği tarafından geçen yıl yoğunluk açısından 9’uncu sırada gösterildi. Bu trendin hızla iş ve ticaret merkezi haline gelen Anadolu yakasına da yayılması bekleniyor. Bu doğrultuda Anadolu yakasındaki Hilton ana markasıyla ilk yatırımımızı yapıyoruz.”

ABD’den sonra geliyor
Kozyatağı’ndaki otel ile birlikte Türkiye’de 40 otele ulaştıklarını anlatan Collini, “Bunlardan 22 tanesi faaliyet gösterirken, 18 tanesi de yatırım ve planlama aşamasında bulunuyor. Hilton’un Türkiye’de köklü bir geçmişi var. İlk otelimiz İstanbul Harbiye’de 1955 yılında hizmete girdi. ABD dışında en uzun süreli hizmet verdiğimiz otelimiz Hilton İstanbul” diye konuştu.


Ekonomi sınıfı potansiyeli var

TÜRKİYE’nin yatırımlar ve büyüme açısından önemli olduğunu ve yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade eden Michael Collini, “Türkiye, gelişen stratejik bölgelerden bir tanesi. Hilton Worldwide olarak lüksten ekonomiye her segmentte Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz ve her segmente yönelik bütün markalarımız için potansiyel görüyoruz. Ancak ekonomi segmentinde biraz daha fazla potansiyel var” diye konuştu. Lüks segmente yönelik yatırım imkanlarının ise biraz daha kısıtlı olduğunu dile getiren Collini, “Nedeni ise pazar koşulları ve yatırım maliyetleri. Ancak İstanbul’da ve Bodrum, Göcek, Çeşme gibi resort bölgelerinde hala lüks yatırım yapılabileceğini düşünüyoruz” dedi.


Bölgedeki iş oteli açığını kapatacak

EMAYTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, yatırım için 1.5 yıldır görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: “57 yıl aradan sonra Hilton ana markasını Anadolu yakasına getiriyor. Anadolu yakasında hızla gelişen bir potansiyel var. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük metrosu hizmete açıldı. Ayrıca finans merkezi de burada yer alacak. Dolayısıyla bölgenin iyi bir iş oteline ihtiyacı vardı. Yaptığımız yatırım bölge için önemli bir açığı kapatacak. 317 odalı otel 50 bin metrekarenin üzerinde bir inşaat alanına sahip. Yatırım maliyeti ise yaklaşık 150 milyon dolar olacak. Otelde 500’er kişilik iki tane balo salonu bulunacak.”

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/emay,_turizme_hilton%e2%80%99la_girdi/emlak-yasam-sektorden-haberler/kQenaGPpPtY=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.