Kategoriler
Konut Projeleri

Odak noktası yaratmak

Dekorasyonda odak noktası, bir mekana girdiğimizde gördüğümüz,gözümüze çarpan, dikkatimizi çeken ilk şeydir.Odak noktası bazen evin mimari bir özelliği olurken bazende özel bir resim ya da dramatik bir mobilya parçası olabilir.Bir odanın odak noktası bazen de kendiliğinden belirir.

Odaya girer girmez gözler bu noktaya çevrilir. Örneğin birşömine, deniz manzaralı bir pencere ya da duvarı boydanboya kaplayan bir kitaplık… Kimi zaman da çarpıcı bir sanateseri ya da renkli bir halı ile bunu sağlayabilirsiniz.


Odak noktasını belirlemek için

Evinizin her bir odasında, doğal odak noktaları vardır. Ancak,bu noktaları kendiniz belirlemek istiyorsanız, birkaç noktayadikkat etmeniz gerekiyor.

• İlk olarak, yaşam alanınızda hangi eşya veya köşenin en çok dikkati çektiğini bulun. Gösterişli bir ayna, şömine, fotoğrafköşesi odanızın doğal odak noktası olabilir.

• Özellikle odanızda şömine varsa, odak noktası olmak içinçok uygundur. Siz de şöminenizi ön plana çıkarmak istiyorsanız,üstündeki alanı kullanarak, dikkat çekmesini istediğiniztüm objeleri uyumlu şekilde yerleştirebilirsiniz.

• Dekore ettiğiniz mekanın belli bir stili yoksa, o zaman odaknoktasını yaratmak sizin yaratıcılığınıza kalır. Dikkat çekici, elyapımı bir halı bile böyle bir odada odak noktası yaratmanızıyardımcı olur.

• Büyük bir gardırop ya da uzun bir paravanı, odak noktasıyaratmak için kullanabilirsiniz. Büyük nesneler, her zamandaha çok dikkat çeker.

• Yeni odak noktanızı belirledikten sonra, çevresindeki düzenlemeyiyaparken, odada oturan herkesin odak noktasınıgörebileceği şekilde bir yerleşim planı uygulayın.

• Mobilyaları odak noktanızın çevresine yerleştirirken, ilk olarakbüyük parçaları yerleştirmeye gayret edin. Sehpa gibiküçük parçaları ise, daha sonra yerleştirin.

• Odak noktası olarak, özel el yapımı halı seçtiyseniz, camorta sehpası kullanın.

• Yatak başı, yatak odasının odak noktasıdır aslında. Ancakgenellikle bu detay atlanır. Eğer bir yatak başınız yoksa duvarasanatsal tablolar ya da dekoratif objeler asarak odaknoktası oluşturabilirsiniz. Ayrıca odayı daraltmayacaksa duvarıtamamen farklı bir renge de boyayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/odak_noktasi_yaratmak/emlak-yasam-sektorden-haberler/QMwnMonQKBg=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.