Kategoriler
Konut Projeleri

Şehrizar Konakları Nisan 2013’te teslim edilecek!

Şehrizar, özel yaşamın mahremiyetine gösterilen hassasiyet, genel mekânlardaki hizmetlerin kalitesi ve arazinin katma değeri gibi özellikleriyle ‘konak’ sıfatını hak ediyor. Projenin hedefi geniş ailelere sıcak bir mahalle ortamı da sunabilmek
 Şehrizar Konakları Nisan 2013'te teslim edilecek!

Tasarımcıların birbirlerinin projesi içinde var olma hali oldukça zordur. Şehrizar Konakları’nın projesi; sayısız ödüller ile tecrübelerini taçlandıran üç ünlü mimarın imzasını taşıyor. İç mekân malzeme seçimleri ve sabithareketli mobilya tasarımları ise mimar Sinan Kafadar imzalı. Projenin ana konseptini; insana saygılı mimari ölçek ve İstanbul’un nadide bitki örtüsü oluşturuyor. Öyle ki peyzaj başlı başına aylarca çalışılan bir konu. “Büyüklük, renk, cins, yayılma şeması” çok ince detaylara kadar hesaplanmış bir çevre çalışması var. Tüm tasarım yaklaşımlarının ana hedefi, evinizin en mahrem yaşam alanı olarak kalabilmesi. Sadece size ait, yeşiller, lilalar, pembeler içinde huzurlu bir yaşam vaat ediyor konaklar. 

MAHALLE KAVRAMI NEDEN ÖNEMLİ 

Eviniz sizin özeliniz. Kapı önüne çıkınca komşunuz ile sohbet edebilmeniz ise sosyalleşme keyfiniz. Projenin bir hedefi de bir arada yaşamak isteyen geniş ailelere sıcak ve samimi bir mahalle ortamı sunabilmek. Bu yüzden 38 blok kendi içinde mahallelere ayrılıyor. Bu mahalleler isimlerinden yaya yollarına; kamelya tasarımlarından kaplama detaylarına, ilhamını; ‘manolya, gülibrişim, oya ağacı, huş, katalpa, erguvan’ gibi İstanbul bitkilerinden alıyor. Arazi eğimi ile fiziksel olarak da ayrışan mahallelere özel ortak mekânlar dışında projenin merkezindeki kapalı sosyal tesis tüm siteye hizmet veriyor. Arazinin koru ile biten uç noktası, hem nefes alma noktası hem de cazibe merkezi. Yerleşim kararlarındaki yoğunluğun gerek yeşil bitki örtüsü gerek korunun verdiği zengin yeşil doku ile dengelendiği Şehrizar Konakları, şehrin merkezinde huzur arayan geniş aileler için ideal konumuyla dikkat çekiyor. 

MİMARİ ÇÖZÜMLERLE PRATİK YAŞAM 

Örnek daire olarak gezdiğimiz 6+1 dubleks konut tüm hacimleri ve özellikle çatı katı ile son derece kullanışlı. Doğramalardan zemin kaplamalarına konak zenginliğini yansıtan nitelikteki malzeme kararları çarpıcı. Konaklarda apartman genel hacimleri dahil mermer ve traverten hâkim. Şehrizar Konakları; çatı saçakları ve cephe ölçeği ile geleneksel mimari çizgileri yansıtmakta. Titanyum çinko çatılar, dış cephede kullanılan ‘thermowood’ işlemi görmüş ahşap kaplamalar ve zemin kotta tercih edilen doğal taş; mimari dile uygun ve uzun ömürlü malzemeler. Kapalı sosyal tesiste yüzme havuzunun çatısı skylight kaplanarak gün ışığı alt kota taşınmış. 

EVİN BÖLÜMLERİ

MUTFAK 

Tezgâh düzeninden uzakta kendi özel nişinde bir kahvaltı masası, corian tezgâhlar, mermer zemin kaplamaları, balkon bağlantısı ile geniş ve kullanışlı bir hacim. 

YATAK ODASI 

Giyinme odasının gün ışığı aldığı çatı penceresi, en alçak yerinde bile 1.80 olan odanın uyumak için ideal ölçüleri, balkon bağlantısı, banyo ilişkisi konak keyfine uygun. 

YEMEKBÖLÜMÜ 

Geniş aileler için tasarlanan konaklarda ideal yemek odası çözümü. Salon ve mutfağa sürgülü kapılarla bağlanan müstakil hacim şık ve kullanışlı bir mekân. 

SATIŞA DAHİL 

Salon net kat yüksekliği 2 metre 60 cm. Dışarıdan mantolamalı kabukta şefaf yüzeyler çift yönden açılımlı. Pay ölçerli merkezi sistem doğalgaz zemin konvektörlerine ek radyatör tipi ısıtma sistemi, blok bazında VRV soğutma sistemi, otomasyonlu yönetim paneli, tüm odalarda fiberoptik altyapıda internet, TV, telefon vb., mevcut. Beyaz mat lake sabit mobilyalar, mutfaklarda buzdolabı hariç tüm ankastreler satışa dahil. 

450 MİLYON LİRALIK YATIRIM 

Arsa payı dahil 450 milyon TL’lik yatırımda, yaklaşık 95.939 metrekare arazi üzerinde yükselen 108.000 metrekare inşaat 45.000 metrekaresi yeşil alan. 38 blokta 6 değişik tipte 208 lüks daire, elektrikli otomobiller için şarj istasyonları, 600 araçlık kapalı otopark, 2 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzu mevcut.

PROJE KÜNYESİ:

Proje Adı: ŞEHRİZAR KONAKLARI

Proje Sahibi: HAN TÜMERTEKİN, NEVZAT SAYIN, İHSAN BİLGİN

Firma: GAP İNŞAAT + EMLAK KONUT GYO

Başlangıç: Ağustos 2011

Teslim Tarihi: Nisan 2013

Yeri: ÜSKÜDAR 

Daire m2 (brüt) Fiyat (bin TL) 

3+1 143.34 m2147.40 

5+1 245.80 m2 288.24 

6+1 237.60 m2 252.32 

7+1 236.07 m2 238.62 

8+1 485.14 m2464.48 

9+1 464.48 1.950 ile 3.500 arasında değişiyor.

Habertürk/Esin Tümer

Kaynak: http://emlakkulisi.com/sehrizar-konaklari-nisan-2013te-teslim-edilecek/134288

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.