Kategoriler
Soru Cevap

Merve Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Merve: Merhabalar, Yüksekvadi evlerinde kiracı olarak oturuyoruz. Çocuk düşündüğümüz için şehir merkezine yakın (atakent, bostanlı) bir yerde ev satın almak istiyoruz. İşin kötü yanı şu ki eşyalarımızın sığabilmesi için büyük bir eve geçmemiz gerekiyor ve beğendiğimiz evler 380000-500000 arasında. Aylık gelirimiz 10000 tl ve birikmiş paramız 90000 tl. Yerden ve büyüklükten feragat etmek istemiyoruz ancak bu şartlarda en fazla 350000 tl ilk bir evi ödeyecek durumdayız. O da kendimizi zorlayarak.. Geriye bir tek eski (20 yıl ve üstü) binalar kalıyor. Biz bir ev alalım derken açıkçası fiyatların bu kadar uçuk olacağını düşünmemiştik . Bu kadar para verip de eski bir ev almak ne kadar akıl karı? Bizim şartlarımızı göz önünde bulundurarak ne tavsiye edersiniz?

Serdar Dağıstan: Deprem yönetmeliği oncesi ev almayın. Ayda 5000 tl ödeyerek 450-500 bin aralığına çıkabilirsiniz.

“Merve Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 5 yanıt

Hatta tüm ev almak isteyenler birlik olup,paniklemeyip bu değerinin üzerinde gösterilen evleri nasıl olsa banka kredi var deyip ve de bütçemizi zorlayıp almayalım ki fiyatlar düşsün .

Hülya hanım daha biraz bekleyeceksiniz demektir. Arsa sahiplerini ve arsa üretmeyenleri biraz suçlamanız gerekiyor.

Evler gerçek değerlerinin çok üzerinde.Bunda emlakçılar ve inşaat sektöründeki kişilerin payı çok var.Fiyatları öylemiş gibi gösteriyorlar. Bizim gibi sabırlı (?) olup değerinde fiyatı olan ev almaya çalışın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.