Kategoriler
Soru Cevap

Erdem Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Erdem: Merhaba,
1,5 yıldır İzmir Gaziemir’de ikamet etmekteyim.Buraya geldiğim ilk günden beri beni şaşırtan ev fiyatlarının yüksekliği oldu.Şu anda ırmak mahallesinde giriş katta 105 metrekare olan bir eve 800 tl kira veriyorum.Ev almak istedim ama bu sefer de beğendiğim evlerin fiyatı malesef 280-300 bin den aşağı değil.Ve bence fiyatların burada bu kadar yüksek olmasının mantıklı hiçbir izahı yok.Ama yapacak bir şey de yok.Çünkü piyasa böyle.Sizden ricam şu.Ev almak istiyorum ama çok yüksek bir miktarda kredi çekmek zorundayım.Oturduğum evde de mutlu değilim zaten.Gaziemir dışından başka bir yerden de almak istemiyorum.(özel bazı sebeplerden dolayı) Acaba her şeye rağmen kredi çekip evi almalı mıyım?Yoksa nasıl olsa Gaziemir de ev fiyatları daha artmaz acele etmemeli miyim karar veremedim. Şimdiden teşekkürler..

Serdar Dağıstan: Gaziemir’de ev fiyatlarının yüksek olmasının mantıklı bir çok açıklaması var. Metro var, havaalanı var, Ulaştırma Komutanlığı var, İzmir’in en güzel 2. AVM’si var, Serbest bölge var, çevreyolu bağlantısı var, tüm sayfiye alanlarına yakın, havası İzmir’e göre 3-4 derece daha serin, doğalgaz var, ve ev yapacak arsa neredeyse yok.
Gaziemir’de fiyatlar eskisi kadar hızlı olmasa da, enflasyona paralel bir şekilde artmaya devam edecek. Almaya niyetiniz varsa alın ama 800 TL kirada oturabileceğiniz evi 300.000 TL’ye almak mantıklı değil. Gidin 120.000 TL’ye bir 1+1 alın Bornova’da, kiraya verin, 800 TL kira geliriniz ile Gaziemir’de yaşayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.