Kategoriler
Soru Cevap

Tarkan Aykan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Tarkan Aykan: Serdar bey merhaba,
Uzun süredir sizi takip etmekteyim zevkle okuyorum. 2 konuda fikrinize ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
1) Seferihisar merkeze çok yakın (1,5-2 km) 8.000 m2 bir Zeytinlik tarlam var. Yeni imar planı açıklandı açıkçası merkeze yakın diye imara girer diye beklerken girmediğini öğrendim (yakınına kadar geldi 500 metre ötesine kadar geldi). Bende bir daha kaç yıl sonra imar planı yapılacak, yapılsa bile imar geelcekmi gibi düşündüm ve satayım diye düşündüm ama bölgenin emlakçıları ile görüştüğümde eğer ihtiyacın yoksa satma merkeze bu kadar yakın satılık bir yer yok istesende bekle diyorlar. ancak fiyatı ne eder, m2’si nedir kimse bilgi veremiyor zira o bölgede satılık yer olmadığından fiyat tespiti yapamıyorlar. bu durumda böyle bir yeri uzun yıllar imar gelecek diye beklemek mi satıp başka bir emlak yatırımda değerlendirmek mi bilemedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
2) elimde 150.000-200.000 TL kadar yatırıma ayırabileceğim bütçem var. bir süredir 1+1 daireleri takip ediyorum. size sorulan sorularda sıklıkla Seyrek’teki 1+1’ler soruluyor ve buradaki 1+1’leri pek tavsiye etmediğinizi okuyorum ki bencede haklısınız. Peki Buca’daki kampüs civarında yapılan 1+1’ler konusunda da aynı fikirdemisiniz? burada 2 tane yer alıp kiraya vermek sizce nasıl bir yatırım olur?
iyi çalışmalar,

Serdar Dağıstan: Buca kampüsün dibinde TOKİ 1000 adet küçük daire yapıyordu ama yine de talebe yetmeyebilir. Seyrek’tense Buca’da 1+1’i tercih ederim. Bornova’ya bakmanızı da öneririm. Tarlanızı da bence ihtiyacınız yoksa satmayın, ya da piyango fiyatı belirleyip nazlı satıcı olarak bekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.