Kategoriler
İzmir Konut Projeleri Yatirimlik Ev

İzmir’de Yatırım – Gaziemir Niye Değerlendi?

Geçen hafta ‘İzmir’de Nereye Yatırım Yapmak Lazım?‘ sorusuyla başlattığım heyecan fırtınasını devam ettiriyorum. Yazıda örnek olarak verdiğim Gaziemir bölgesinin neden değerlendiğini anlattıktan sonra önümüzdeki 5-10 sene boyunca değerlenme potansiyeli Gaziemir’den bile fazla olduğuna inandığım bu bölgenin neden değerleneceğini daha iyi göreceksiniz.

Gaziemir’i İzmir’in genelinden daha fazla değerlendiren en önemli güçlü noktaları;

  • Demografik Yapısı

Sarnıç ile beraber 150.000’i aşan nüfusu ile İzmir’in orta büyüklükteki ilçelerinden birisi olan Gaziemir’de nüfusun yarıdan fazlası en çok konut ihtiyacı olan 20-50 yaş aralığında. B+ Sosyo Ekonomik derecelendirilmesi de bu nüfusun alım gücünün nispeten yüksekliğini kanıtlıyor. Bu A’ları B’leri C’leri nasıl belirliyorlar bilmiyorum; kimse bugüne kadar bana gelip A mısın C misin diye sormadı ama herhalde vardır bir matematiği.

Demog GE

  • Çevreyolu Bağlantıları

Hem doğusunda hem de batısında çevreyolu bağlantıları ile İzmir’in her tarafında ve çevre illere ulaşımın en kolay olduğu noktalardan birisi Gaziemir. Her ne kadar Yeşillik Caddesi artık mevcut trafik yükünü özellikle haftasonlarında kaldıramasa da, Gaziemir’e geliş ve gidiş çoğu semte göre çok daha kolay.

GE genel

  • Metro

Metro Gaziemir’i zıplatan en önemli gelişmelerden birisi idi. Eskiden Gaziemir’e gitmek için pasaport lazım mı diyenler artık işlerinden evlerine metro aracılığı ile araba veya otobüsten çok daha hızlı şekilde ulaşabiliyorlar. Bu da Gaziemir’i şehir merkezine yakınlaştırıyor.

  • Büyük İşverenler

Gaziemir’de bulunan toplam 185 firmanın yer aldığı Ege Serbest Bölgesi’nde çalışan yaklaşık 20.000 kişi bölgeye ticari canlılık ve kaliteli iş gücü getiriyor. ESBAŞ’tan kadar bölgenin kalkınmasını tetiklemiş Ulaştırma Komutanlığı ve Adnan Menderes Havalimanı da büyük işverenler olarak kaliteli ve eğitimli iş gücünü bölgeye çeken faktörler.

  • Yeni Fuar Alanı

Yeni açılmış olmasına ve henüz çok hareketlenmemiş olmasına rağmen, bölgedeki turistik, eğlence vb… gibi yatırımların ve dolayısıyla ticari hayatın canlılığının garantisi olacak bir gelişme.

  • Tatil Bölgelerine Yakınlık

Özellikle askerler tarafından tercih edilen Gümüldür’e yakınlığı ile Gaziemir yaz aylarını uzatanlar için kış aylarının en mantıklı seçim bölgesi

Bütün bu faktörler bir araya gelince Gaziemir’in yükselişi önlenemedi. Peki bu faktörlerin hepsinin ve hatta fazlasının olduğu bu bölge neresidir ve ne kadar değerlenir? Bir sonraki yazıda…

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.