Kategoriler
Emlak Kulisi

Bünyamin Arslan Emlak Kulisi üzerinde sormuş

Bünyamin Arslan: Merhabalar Serdar bey , iyisinizdir inşallah size İzmirde Işıklar mahalesinde bir iş yeri ile ilgili birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim .
Yatırım için kurumsal kiracılı bir işyeri almak istiyoruz , bina 4 kat + bodrum 5 kat x 400 m2 = 2,000 m2 , içinde 2 kurumsal kiracı şirket varmış toplam kira geliri 12,500 tl net , 14,750 tl brüt .Bina yaşı 4 , krediye de uygunmuş fiyatı 1,950,000 tl. isteniyormuş emlakçının söylediği . Bize Tebernuş bey den öğrendiğimize göre kira çarpanı olarak uygun geldi , ama İzmir ve bu mahale ile ilgili hiç bir bilgimiz yok .Bu bilgiler haricinde başka neye önem vermemiz gerekiyor , daha nasıl araştırma yapmamızı önerirsiniz ? Bu mahele ile ilgili bilmemiz gereken önemli bir bilgi varmıdır sizin bildiğiniz? Satın almadan önce tapu fotokopileri ile belediyeden bilgi mi almamız lazım ? Kira kontratlarını görsek bize faydası olur mu ? Şuan uzaktan kira çarpanı uygun görünüyor ama bu kontraktlar nekadar güvenilir ? Açıkçası bu mülkü satın alırken dikkat etmemiz en önemli şeyler nelerdir ? Birde nakit parayla mı alsak , yoksa banka kredisi mi kullansak kendimizi daha sağlama almak için malüm banka nasıl araştırma yapacağını bizden iyi bilir. Cevabınız için şimdiden teşekürler. Saygılarımla Bünyamin Arslan


Serdar Dağıstan : Banka tapu ve oturma raporu ile ilgili tüm araştırmaları yapacaktır ama kira sözleşmesine falan bakmaz. Bir avukat aracılığı ile bu işlemleri yapmanız daha verimli olacaktır. Kira geliri uygun ama önemli olan mevcut kiracı kalitesi, kira sözleşmesi koşulları ve süresi vs… Bölge iş yeri olarak uygun, ulaşımı kolay. Tapu, oturma raporu, kira sözleşmesi haricinde incelemeniz gereken diğer bir şey de kira ödenti makbuzları. Stopajlar yatırılmış mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.