Kategoriler
Genel

Piyasa Analizi – Narlidere Folkart Civarı


View Larger Map

ÖZET
Narlıdere Otoban kenarı bölgesi için benim değerlendirmem: (10 üzerinden, 10 süper, 0 başkası alsın)
– Arsa yatırımcıları için fırsat YOK, çünkü atı alan Üsküdarı değil Pekin’i geçmiş… 0 puan
– Ev arayanlar için ve pirime açık olanlar var… 8 puan
– İnşaatçılar için, eğer doğru oran veya fiyat ile alabilirler ise para yaparlar. Piyasa lükse ve pahallıya doymak üzere. Konseptli ve aynı zamanda fiyatı uygun siteler çok para yapar, ve kolay satar 8 puan
– Önerdiğim apartman Yapıtsan’dan Can Apartmani.

İzmir’in en çok değişim geçiren bölgesi Çeşme otobanı ile Mithat Paşa bulvarı arasına sıkışmış eski mandalin bahçelerinin olduğu bu bölgedir.

Yunusoğlu İnşaat bu alanın değerini ilk keşfedenlerden ve dolayısı ile kaymağını ilk ve uzunca bir süre yiyen müteahhit olmuştur. Benim bildiğim kadarıyla da ofis kılığına girmiş alüminyum giydirme cepheli ilk konut binaları da buradaki Yunusoğlu sitesindekilerdir.

Bugünlerde bu alanın kralı Folkart. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi Folkart bu bölgede İzmirin bugüne kadar görmediği fiyatlarda daireler yapmakta ve satmakta.

Eski gecekonduların yerlerini korumalı, havuzlu ve otoparklı sitelere bıraktığı bu bölge İzmirin yeni zenginlerinin tercih noktası olmakta. Bence bu bölgenin bu kadar rağbet görmesinin 4 sebebi var
1. Jeotermal ile beraber gelen temiz hava, deniz manzarası ve yeşil alana izin veren imar yapısı
2. Ulaşım kolaylığı ve alışveriş merkezlerine yakınlığı (Kipa, Agora,…)
3. Şehire yakın site kavramının,(Site derken 4 duvar arasında kalmış binalardan bahsetmiyorum; havuzlu, otoparklı, korumalı, yeşil ve sosyal alanlı gerçek siteden bahsediyorum) hayata geçirilebildiği kısıtlı bölgelerden olması.
4. Yüksek gelirli sayılabilecek ailelerin tercih etmesi ile bir prestij noktası haline gelmesi

Yunusoğlu ve Folkart haricinde irili ufaklı bir çok inşaat şirketi değişik kalitelerde ürünler sunmakta bu bölgede.

Genelde 3+1 veya 4+1 dairelerin sunulmasına rağmen 2+1 ile yeni ailelere de bu bölgede uygun fiyatlarda yaşam imkanı sağlanıyor. Daire fiyatları yeni binalarda 2000 ytl/m2 ve üzeri. Yani 150 m2 lik 3+1 bir daireyi 300.000 ytl den ucuza bulmanız çok zor. Bazi sitelerde 200-250 m2 daireler için 700.000 ytl ve üzeri rakamlar konuşuluyor. İkinci ellerde fiyatlar binanın yaşına ve dairenin özelliklerine göre 1.500 ytl/m2 yi zorluyor. Kiralar 1.000 – 1.500 ytl civarında. Yunusoğlu sitesinde 2. el daire fiyatları 3.000 ytl/m2 civarında.

Yakın çevrede 9 Eylül Hastanesi ve TAKEV gibi iyi okulların bulunması ayrıca bir artı ama genç aileler için fiyatlar biraz yüksek kalmakta.

Şu anki inşaat yapım hızı ile bu bölgede 5 sene içerisinde inşaat kalmayacak gibi gözüküyor. Marka inşaatların haricindeki konutlarda yatırımcılar için kar yapma olanağı var.

Eğer bu alanda daire almaya karar verirseniz emlakçıların size Folkartın fiyatlarını örnek göstererek fiyat tespiti yapmalarına izin vermeyin, hepsi havaya girmişler ama yakında uyanırlar. Herkes Folkart olamaz :).

Narlıdere Otoban kenarı bölgesi için benim değerlendirmem: (10 üzerinden, 10 süper, 0 başkası alsın)
– Arsa yatırımcıları için fırsat YOK, çünkü atı alan Üsküdarı değil Pekin i geçmiş… 0 puan
– Ev arayanlar için ve prime açık olanlar var… 8 puan
– İnşaatçılar için, eğer doğru fiyat ile alabilirler ise para yaparlar. Piyasa lükse ve pahallıya doymak üzere. Konseptli ve aynı zamanda fiyatı uygun siteler çok para yapar, ve kolay satar 8 puan
– Önerdiğim apartman Yapıtsan’dan Can Apartmani.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.