Kategoriler
Genel

Fazıl Say Avrupa’ya değil İzmir’e taşınsın !!!


Kardeşimin arkadaşı Fazıl Say kendisi bile herhalde yurt dışında vermiş olduğu bir röpörtajın bu kadar gündem yaratacağını zannetmiyordu. Fazıl’ın düşüncelerinin politik ve ideolojik taraflarına katılmakla beraber bu blogun misyonuyla hiçbir alakası olmadığı ve kendim daha 1.5 sene önce vatanıma geri döndüğüm için olayın o taraflarına bulaşmak istemiyorum. Ama yine de emlak gurmesi şapkası ile Fazıl’ın yurt dışına taşınma planına yönelik tavisyelerde bulunmak istedim. Kendisi değerlendirsin artık.
Fazıl Say bence Zürich’e değil İzmir’e taşınsın. Eğrisi ve doğrusuyla 10 küsur neden;
1. Havaalanımız şehre çok yakın ve daha yeni yenilendi. Gaziemir tarafındaki alt geçit çalışmaları da bitince daha da yakınlaşacak şehire.
2. EXPO 2015 geldi mi neler olacak neler!!
3. Zürich kadar olmasa da bizim de orda burda yeşil alanlarımız var. Her ne kadar şehir planlamacılarının ön gördüğü kişi başına 7m2 lik yeşil alan İzmir’de kişi başına 4m2 ler civarında olsa da körfezden bakıldığında alabildiğince uzanan sahil şeridindeki çin seddinin önünde ve bilimum okul bahçelerinde yeşillikler görmek olası.
4. Ev fiyatları her ne kadar İstanbul kadar olmasa da Zürich piyasasına yakındır. İsterse Alsancak’taki Rezidanslarımızda 6.000 $/m2 yi bulan fiyatlarda ev alabilir. Balkonlu gökdeleninde mutfak balkonundan yeni yıkanmış çarşaflarını sarkıtabilir.
5. Alsancak demişken, eğer kendisinin köpek veya bilimum beslenmesi gereken hayvanı var ise, apartmanının kapıcısına hayvancağızı sabahları dolaştırtabilir, böylelikle Alsancak’taki bir çok hayvanseverin yaptığına o da katılmış olur, hatta balkondan köpeğine el bile sallayabilir.
6. Alsancak ve köpek demişken, genelde arabalara ait olan dar kaldırımlarda yürürken eğer kafasını yerden kaldırmak gibi bir hata yapar ise, sabah yürüyüşünde komşusunun köpeğinin onun için hatıra olarak bıraktığı ve komşusunun da nasılsa kimse görmez diye hızlı ve kısa adımlarla uzaklaştığı kaldırımın tam ortasındaki sinekli boka basabilir. Aman dikkat Fazıl.
7. Doğal gaz ve jeotermal olmasına rağmen hala hava kirliliğinden camlarını açamayabilir ama en azından ikisinin de olduğunun bilir.
8. Mavişehir’de 1 Milyon Euroya bataklık üzerinde yapılmış evlerden alabilir, her gel git sırasında sandalıyla evine ulaşabilir. Ya da her yoğun yağmur sonrası Alsancak 1. veya 2. kordondaki evinin apartman girişinde kafası kadar büyüklükte deniz analarını denizden 50 m içeride olmasına rağmen bulabilir, isterse alıp besleyebilir.
9. Otopark konusuna değinmiyorum bile.
10. Basmane’deki eski projesi dünya ticaret merkezi olan dünyanın en sağlam temelli yapay gölüne para atıp dilek tutabilir.
11. Her ne kadar ev fiyatları şişik, yolları dar, havası kirli, yeşili az, altyapısı yetersiz bir şehir olsa da, İzmir’de Fazıl’ın eleştirdiklerinin oyları halen %30lar civarında. Bekleriz…

Not Bu yazıyı 3 hafta önce gittiğim %70 in kalesi Konya’daki gözlemlerimden ve 3 gündür tuvaletten zar zor çıkabildiğim bir zehirlenme deneyiminden sonraki ruh halimle yazdım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.